Den stora omdaningen - Marknadsekonomins uppgång och fall
ISBN9789179241537
FormatHäftad
FörfattareKarl Polanyi
Publiceringsår2002-03-01
FörlagArkiv förlag & tidskrift
Antal sidor313
SpråkSvenska

Häftad • 2002-03-01

Den stora omdaningen - Marknadsekonomins uppgång och fall

av Karl Polanyi

 • ISBN: 9789179241537
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2002-03-01
 • Förlag: Arkiv förlag & tidskrift
 • Antal sidor: 313
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sonia S
  149 kr

  Bra skick

 • Maria S
  159 kr

  Ny

Om Den stora omdaningen - Marknadsekonomins uppgång och fall

Boken Den stora omdaningen - Marknadsekonomins uppgång och fall släpptes år 2002 och är skriven av Karl Polanyi.

Den består av 313 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Arkiv förlag & tidskrift.

Köp Den stora omdaningen - Marknadsekonomins uppgång och fall begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 90 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Denna bok är den klassiska skildringen av det liberala marknadssamhällets uppgång och fall från slutet av 1700-talet till det andra världskriget ("The great transformation", ursprungligen utgiven 1944). "Den stora omdaningen" avser den omvälvning av samhällslivet som ekonomins tillväxt och förändring medför, via uppkomsten av marknader för pengar, arbetskraft, produktionsmedel, varor och mark. Polanyi kritiserar tanken att de frikopplade marknaderna är ett naturligt socialt tillstånd. De är för honom varken eviga eller spontant framvuxna lösningar. Iscensättandet av den liberala utopin -- att marknaderna automatiskt kan reglera samhällens och människors väl och ve -- krävde tvärtom politiska ingrepp och lagändringar av gigantisk omfattning. Polanyi visar sedan hur dessa fria marknader åter infogas och underordnas samhällets styrning. Inskränkningen av marknadernas självständighet var för Polanyi en naturlig åtgärd, ett samhällets spontant framvuxna skydd. "Den stora omdaningen" är en personlig tolkning av ett avgörande historiskt skeende, och boken förmedlar en världsbild,en vision, som betonar samhälleliga institutioners relativitet, handlandets moraliska grundvalar och en misstro mot all utvecklingsmetafysik. Gunnar Olofssons inledning lyfter fram centrala och viktiga teman i Polanyis arbete och skildrar hans bakgrund och insats.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 90 kr
 Letar efter nypriser..