Den segregerade staden : tre kvarter i Stockholms innerstad
ISBN9789170312366
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareElisabeth Lilja
Publiceringsår2011-10-21
FörlagStockholmia förlag
Antal sidor188
SpråkSvenska

Häftad • 2011-10-21

Den segregerade staden : tre kvarter i Stockholms innerstad

av Elisabeth Lilja

 • ISBN: 9789170312366
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2011-10-21
 • Förlag: Stockholmia förlag
 • Antal sidor: 188
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Staffan A
  129 kr

  Ny

Om Den segregerade staden : tre kvarter i Stockholms innerstad

Boken Den segregerade staden : tre kvarter i Stockholms innerstad släpptes år 2011 och är skriven av Elisabeth Lilja.

Den består av 188 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Stockholmia förlag.

Köp Den segregerade staden : tre kvarter i Stockholms innerstad begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 129 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Som nästan alla stora städer förändras Stockholm snabbt, och i takt med det har klyftorna mellan rika och fattiga bostadsområden och stadsdelar ökat. Segregationen har blivit en het politisk fråga, som hittills mest fokuserat på förorter där många invandrare och personer med låga inkomster bor. Men det finns en annan sida av segregationen. Tidigare ganska fattiga områden i innerstaden attraherar nya grupper. Gamla arbetarstadsdelar töms på sin ursprungliga befolkning och in flyttar nya, mer välbeställda människor. Fenomenet kallas gentrifiering, och har under de senaste decennierna inneburit en genomgripande förändring av Stockholms innerstad. Den har skett parallellt med utvecklingen mot allt mer segregerade förorter, men är inte alls lika uppmärksammad. I Den segregerade staden studerar Elisabeth Lilja tre innerstadskvarter som genomgått påtagliga förändringar 1995-2005: kvarteret Järnlodet på Östermalm, Volontären i Vasastaden och Pyramiden på Södermalm.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 129 kr
 Letar efter nypriser..