Den protestantiska etiken och kapitalismens anda
ISBN9789170060236
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareMax Weber
Publiceringsår1978
FörlagArgos
Antal sidor161
SpråkSvenska

Häftad • 1978

Den protestantiska etiken och kapitalismens anda

av Max Weber

 • ISBN: 9789170060236
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1978
 • Förlag: Argos
 • Antal sidor: 161
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare -8% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Maria W
  109 kr

  Bra skick

 • Agneta A
  129 kr

  Ny

 • Susanne H
  148 kr

  Ny

Om Den protestantiska etiken och kapitalismens anda

Boken Den protestantiska etiken och kapitalismens anda släpptes år 1978 och är skriven av Max Weber.

Den består av 161 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Argos.

Köp Den protestantiska etiken och kapitalismens anda begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 10 kr (8%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Den protestantiska etiken och kapitalismens anda Som bakgrund till denna berömda studie kan ses Webers tes, att människornas handlingar i olika samhällen är meningsfulla endast i samband med deras allmänna uppfattning om tillvaron. Religiösa dogmer och tolkningen av dem är en integrerad del av den världsuppfattning, som gör människors och gruppers beteende, inklusive det ekonomiska, meningsfullt. Dessutom: religiösa uppfattningar är något som påverkar det ekonomiska handlandet, dvs. bestämmer vad som är människors ekonomiska "intressen" och utgör alltså en av orsakerna till ekonomisk förändring.Weber påvisar en förbluffande överensstämmelse mellan etiken i vissa protestantiska riktningar och den västerländska kapitalismens logik: den troende åläggs att akta sig för tingen i denna världen, köttet är syndigt, och det är väsentligt att leva asketiskt; för kapitalismens utveckling krävs rationellt arbete i profitsyfte och att profiten inte spenderas utan återinvesteras. Här framträder, enkelt uttryckt, det andliga släktskapet mellan den protestantiska och den kapitalistiska inställningen. Konsekvent och inträngande påvisar Weber denna släktskap och dess konsekvenser för den västerländska kapitalismens utveckling.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 109 kr   Spara 8% mot nypris
Ny 119 kr