Den orättvisa hälsan : om socioekonomiska skillnader i hälsa och livslängd
ISBN9789147099757
Upplaga1
FormatDanskt band
FörfattareMikael Rostila, Susanna Toivanen
Publiceringsår2012-01-31
FörlagLiber AB
Antal sidor376
SpråkSvenska

Danskt band • 2012-01-31

Den orättvisa hälsan : om socioekonomiska skillnader i hälsa och livslängd

av Mikael Rostila och Susanna Toivanen

 • ISBN: 9789147099757
 • Upplaga: 1
 • Format: Danskt band
 • Publiceringsår: 2012-01-31
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 376
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Christoffer E
  209 kr

  Bra skick

 • Vendela C
  259 kr

  Bra skick

Om Den orättvisa hälsan : om socioekonomiska skillnader i hälsa och livslängd

Boken Den orättvisa hälsan : om socioekonomiska skillnader i hälsa och livslängd släpptes år 2012 och är skriven av Mikael Rostila och Susanna Toivanen.

Den består av 376 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Den orättvisa hälsan : om socioekonomiska skillnader i hälsa och livslängd begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Den orättvisa hälsan ger en översikt av det tvärvetenskapliga forskningsfältet inom ojämlikhet i hälsa: hur den uppstår, hur den kan mätas och förklaras, hur den varierar över livscykeln och vad vi kan göra för att minska den. Läsaren får ett samhälleligt perspektiv på hälsa, sjukdom och livslängd med utgångspunkt i sociala bestämningsfaktorer. Läs mer Denna andra upplaga har uppdaterats med nya forskningsrön, statistik och aktuella referenser. Boken vänder sig till studerande inom folkhälsa, samhällsvetenskapliga ämnen, vård och medicin. Den riktar sig även till verksamma, policyformulerare och beslutsfattare inom folkhälsoområdet. Sagt om boken: "Denna bok, vilken på ett sammanhållet sätt behandlar hur ojämlikhet i hälsa kommer till uttryck i Sverige och hur olika slags livsvillkor och omständigheter bidrar till ojämlikheter i hälsa, har en viktig roll att fylla som kunskapsunderlag och utgångspunkt för pågående diskussioner. Den ojämlika hälsan är en utmaning för hela samhället, och jag hoppas därför att denna bok kan bidra till att ytterligare öka medvetenhet om problemen och stimulera olika samhällsaktörer att se sin och roll bidra med lösningar." Olle Lundberg Professor, ordförande för Kommissionen för jämlik hälsa 2015-2017 (Citat ur bokens förord) Om författarna Redaktörer Mikael Rostila är professor i folkhälsovetenskap och prefekt på Institutionen för folkhälsovetenskap vid Stockholms universitet. Susanna Toivanen är professor i sociologi och verksam på Akademin för hälsa, vård och välfärd vid Mälardalens högskola och som forskare på Institutionen för folkhälsovetenskap vid Stockholms universitet. Medförfattarna är forskare och experter inom bland annat folkhälsa, sociologi, socialmedicin och epidemiologi.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 209 kr