Den nya familjerätten : makar och sambors egendomsförhållanden, bodelning och arv
ISBN9789139208013
Upplaga11
FormatHäftad
FörfattareAnders Eriksson
Publiceringsår2017-01-10
FörlagNorstedts Juridik
Antal sidor137
SpråkSvenska

Häftad • 2017-01-10

Den nya familjerätten : makar och sambors egendomsförhållanden, bodelning och arv

av Anders Eriksson

 • ISBN: 9789139208013
 • Upplaga: 11
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2017-01-10
 • Förlag: Norstedts Juridik
 • Antal sidor: 137
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Lakshi W
  189 kr

  Ny

Om Den nya familjerätten : makar och sambors egendomsförhållanden, bodelning och arv

Boken Den nya familjerätten : makar och sambors egendomsförhållanden, bodelning och arv släpptes år 2017 och är skriven av Anders Eriksson.

Den består av 137 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Norstedts Juridik.

Köp Den nya familjerätten : makar och sambors egendomsförhållanden, bodelning och arv begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 189 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Hur sker en bodelning mellan makar? Vad innebär sambolagen? Hur ska arvet efter en avliden person fördelas? Vad krävs för att ett testamente ska gälla? Det är exempel på frågor som du får svar på i den här boken. Äktenskaps-, sambo- och arvslagstiftningen har genomgått omfattande förändringar på senare år. Genom dessa reformer har det bildats en modern familjerätt på dessa rättsområden. Den nya familjerätten är en bok som syftar till att ge läsaren grundläggande information om de regelsystem som gäller beträffande makars och sambors egendomsförhållanden, bodelning och arv. Även reglerna om testamente och om utredning av dödsbon tas upp. I boken har regelsystemets verkningar konkretiserats genom ett stort antal tillämpningsexempel. Boken innehåller också exempel på hur familjerättsliga handlingar kan se ut, t.ex. äktenskapsförord, testamente, bouppteckning och arvskifte. Boken är en kortfattad introduktion i de nämnda rättsområdena och vänder sig till läsare som behöver skaffa sig grundläggande kunskaper om familjejuridik och till dem som arbetar med familjerättsliga frågor på t.ex. banker, advokatbyråer, socialkontor eller försäkringsbolag. Boken kan även användas som underlag för utbildning i familjerätt på grundläggande nivå.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 189 kr