Den nya elmarknaden : framgång eller misslyckande?
ISBN9789185355235
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2005-09-15
FörlagStudieförbundet Näringsliv och Samhälle
Antal sidor189
SpråkSvenska

Häftad • 2005-09-15

Den nya elmarknaden : framgång eller misslyckande?

 • ISBN: 9789185355235
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2005-09-15
 • Förlag: Studieförbundet Näringsliv och Samhälle
 • Antal sidor: 189
 • Språk: Svenska

Eller begagnad från 1 säljare -32% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Andre D
  189 kr

  Bra skick

Om Den nya elmarknaden : framgång eller misslyckande?

Boken Den nya elmarknaden : framgång eller misslyckande? släpptes år 2005.

Den består av 189 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studieförbundet Näringsliv och Samhälle.

Köp Den nya elmarknaden : framgång eller misslyckande? begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 90 kr (32%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Den svenska elmarknaden avreglerades den 1 januari 1996. Konkurrens i försäljningen till konsumenterna möjliggjordes, och på en grossistmarknad kunde köpare och säljare av kraft bli aktörer. För överföring av el på näten gäller dock fortfarande monopol. Vad har hänt de knappa tio åren efter att elmarknadens reformering trädde i kraft? Har utvecklingen blivit så positiv som många trodde i mitten på 1990-talet? Eller har reformen kört fast? Har det blivit valfrihet för användarna? Har pressen på priser och kostnader i elförsörjningen ökat? Det är frågor som analyseras av ek dr Niclas Damsgaard, ECON, och professor Richard Green, University of Birmingham. Genom att jämföra faktisk utveckling med ett alternativt scenario som bygger på den gamla modellen kan de beräkna samhällsekonomiska kostnader och intäkter av avregleringen. De finner att en samhällsekonomisk vinst föreligger, men att dess fördelning mellan konsumenter och producenter varierar över tiden. Övers. Birgitta Johansson

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 189 kr   Spara 32% mot nypris
Ny från 279 kr