Den moderna världens ursprung
ISBN9789179241704
FormatHäftad
FörfattareRobert B Marks
Publiceringsår2004-12-01
FörlagArkiv förlag & tidskrift
Antal sidor206
SpråkSvenska

Häftad • 2004-12-01

Den moderna världens ursprung

av Robert B Marks

 • ISBN: 9789179241704
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2004-12-01
 • Förlag: Arkiv förlag & tidskrift
 • Antal sidor: 206
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare -54% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sonia S
  109 kr

  Bra skick

 • Maria S
  139 kr

  Ny

 • Therese F
  159 kr

  Ny

Om Den moderna världens ursprung

Boken Den moderna världens ursprung släpptes år 2004 och är skriven av Robert B Marks.

Den består av 206 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Arkiv förlag & tidskrift.

Köp Den moderna världens ursprung begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 130 kr (54%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Robert B. Marks skildrar i denna lättillgängliga och fängslande bok den moderna världens ursprung i globalt perspektiv. Till skillnad från de flesta andra böcker i ämnet, som förutsätter att den moderna världens tillblivelse handlar om "västerlandets uppgång", stödjer denna sig på ny kunskap och tilldelar Asien, Afrika och Nya världen viktiga roller i berättelsen.Enligt Marks präglas den moderna världen av industrin, nationalstaten, mellanstatlig krigföring, en vid och växande klyfta mellan världens rikaste och fattigaste delar samt befrielsen från "den biologiska gamla regimen". Han förklarar dess ursprung genom att betona tillfälligheter (som erövringen av Nya världen); den stora jämförbarheten mellan de mest utvecklade områdena i Kina, Indien och Europa; skälen till att England kunde frigöra sig från de ekologiska begränsningar som hämmade alla de områdena på 1700-talet; och den förening av mänskliga ansträngningar och naturkrafter som befäste klyftan mellan världens industrialiserade och icke-industrialiserade delar.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 109 kr   Spara 54% mot nypris
Ny 239 kr