Den medeltida kroppen
ISBN9789189116498
FormatInbunden
FörfattareLena Liepe
Publiceringsår2003-01-01
FörlagNordic Academic Press
Antal sidor270
SpråkSvenska

Inbunden • 2003-01-01

Den medeltida kroppen

av Lena Liepe

  • ISBN: 9789189116498
  • Format: Inbunden
  • Publiceringsår: 2003-01-01
  • Förlag: Nordic Academic Press
  • Antal sidor: 270
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

209 kr

Ej tillgänglig

269 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Den medeltida kroppen

Boken Den medeltida kroppen släpptes år 2003 och är skriven av Lena Liepe.

Den består av 270 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Nordic Academic Press.

Köp den ny för 209 kr hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Kroppen är närvarande överallt i medeltidens bildvärld. I kyrkor runtom i Norden möter man människokroppen i många olika skepnader – som gudomlig och syndfull, helig och mänsklig, klädd och naken. Bilden av kroppen under medeltiden har aldrig tidigare studerats metodiskt ur konsthistorisk synvinkel. I Den medeltida kroppen undersöker konsthistorikern Lena Liepe olika aspekter av det kroppsliga i nordisk medeltida kyrkokonst. Analysen behandlar tidsepoken från 1100-talet till 1500-talet. I boken förs även en diskussion om hur en bild kan skapa betydelse och förmedla mening till en åskådare. Bildexemplen hämtas från skilda konstformer såsom kalkmåleri, trä- och metallskulptur, bokmåleri och måleri på trä. Den medeltida kroppen är rikt illustrerad med bilder i både färg och svartvitt. Författaren Lena Liepe är filosofie doktor i konstvetenskap vid Lunds universiet. Hon arbetar sedan 1996 som forskare och lektor i konstvetenskap vid universitetet i Tromsö i Norge. Hon har tidigare gett ut Skånes medeltida träskulptur. Produktion och förvärv (1995) och Medieval Stone Churches of Northern Norway. The Interpretation of Architecture as a Historical Process (2001).

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..