Den maskulina mystiken - Konst, kön och modernitet
ISBN9789144020532
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareAnna Lena Lindberg
Publiceringsår2002-10-21
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor302
SpråkSvenska

Häftad • 2002-10-21

Den maskulina mystiken - Konst, kön och modernitet

av Anna Lena Lindberg

 • ISBN: 9789144020532
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2002-10-21
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 302
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sahar R
  159 kr

  Bra skick

Om Den maskulina mystiken - Konst, kön och modernitet

Boken Den maskulina mystiken - Konst, kön och modernitet släpptes år 2002 och är skriven av Anna Lena Lindberg.

Den består av 302 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Den maskulina mystiken - Konst, kön och modernitet begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 100 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Konsten och konsthistorien är full av manspersoner men det är först under senare år som de börjat diskuteras i sin egenskap av män. Med "Den maskulina mystiken" introduceras för första gången en översikt på svenska om hur det moderna samhällets skiftande mansideal påverkar och reflekterar såväl konstens uttryck som konstnärens professionella ramar. Den maskulina mystiken belyser välkända manliga konstnärer, deras identiteter, skapande och bilder ur genusperspektiv. Synen på maskulinitet som en varierande social och kulturell konstruktion genom historien är gemensam för bokens författare. De analyserar bl a etablerandet av normer för den manliga kroppen in på bara skelettet; hur synen på faderskapet förändrats; hur mäns kroppsspråk präglats av klasstillhörigheten, hur traumatiska krigserfarenheter och genianspråk infiltrerat den konstnärliga praktiken och diskuterar rasistiska myter om svarta mäns sexualitet i en urban gaykultur. Boken, som är rikt illustrerad, vänder sig till lärare och studenter inom humaniora och samhällsvetenskap på universitet och högskolor, verksamma i gymnasieskolan och i folkbildningen, och till alla konst- intresserade. Översättning: Sven-Erik Torhell

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 100 kr