Den manliga dominansen
ISBN9789171731012
FormatHäftad
FörfattarePierre Bourdieu
Publiceringsår1999
FörlagBokförlaget Daidalos
Antal sidor143
SpråkSvenska

Häftad • 1999

Den manliga dominansen

av Pierre Bourdieu

 • ISBN: 9789171731012
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1999
 • Förlag: Bokförlaget Daidalos
 • Antal sidor: 143
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Hanna F
  108 kr

  Bra skick

 • Susanne L
  119 kr

  Bra skick

 • Anna F
  159 kr

  Ny

Om Den manliga dominansen

Boken Den manliga dominansen släpptes år 1999 och är skriven av Pierre Bourdieu.

Den består av 143 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Bokförlaget Daidalos.

Köp Den manliga dominansen begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 108 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

När vi försöker få grepp om den manliga dominansen riskerar vi att ta hjälp av sätt att tänka som själva är en produkt av denna dominans, påpekar sociologen Pierre Bourdieu i Den manliga dominansen. Boken diskuterar mäns makt över kvinnor och hur denna makt påverkar våra perceptions- och värderingsscheman. Vi behöver alla, enligt Bourdieu, ta oss ur den här onda cirkeln. Det vill säga få syn på - och förändra - de föreställningar om oss själva och våra omständigheter som vi omedvetet har anammat. Börja tänka kring vårt sätt att tänka. Den manliga dominansen är en bok som tar politisk ställning - men den är också, det är viktigt att framhålla, en vetenskaplig analys av maktförhållanden och maktdiskurser. Boken ger en god bild av Bourdieus arbetsmetoder, av hans förmåga att förena iakttagelser och reflektioner i en dynamisk helhet. Man får dessutom en möjlighet att förstå grundläggande synsätt som rör dialektiken mellan det subjektiva och det objektiva, alltså mellan kognitiva och objektiva strukturer. Även det viktiga begreppet symbolisk makt får en pedagogisk genomlysning. Den manliga dominansen publicerades ursprungligen 1998 och orsakade då en intensiv debatt i Frankrike. Men det är en bok som har behållit sin grundläggande aktualitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 108 kr
 Letar efter nypriser..