Den ensamma massan
ISBN9789179240974
FormatHäftad
Publiceringsår1999-10-01
FörlagArkiv förlag & tidskrift
Antal sidor327
SpråkSvenska

Häftad • 1999-10-01

Den ensamma massan

 • ISBN: 9789179240974
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1999-10-01
 • Förlag: Arkiv förlag & tidskrift
 • Antal sidor: 327
 • Språk: Svenska

Eller begagnad från 3 säljare -28% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Josefine E
  159 kr

  Bra skick

 • Inger A
  159 kr

  Bra skick

 • Johan D
  130 kr

  Ny

Om Den ensamma massan

Boken Den ensamma massan släpptes år 1999.

Den består av 327 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Arkiv förlag & tidskrift.

Köp Den ensamma massan begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 61 kr (28%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

David Riesmans klassiska arbete Den ensamma massan är den amerikanska sociologins genom tiderna mest sålda bok. Denna nya och bearbetade svenska utgåva följer den 43:e tryckningen.Ett centralt tema för Riesman är den nya medelklassens sociala karaktär. Jaget, personligheten och självuppfattningen bestäms alltmer av krafter utifrån: familj, grannskap och arbetskolleger. Det tidigare idealet om den inifrånstyrda individen, vars egna drivkraft och samvete var avgörande, ersätts av konformitet och anpassning till den sociala omgivningen -- grupptryck och jantelag blir avgörande. Riesmans arbete är en amerikansk parallell till studier av det civiliserade beteendets framväxt som gjorts av till exempel Norbert Elias.Den aktuella debatten om den postmoderna människans ambivalens, fragmentisering och brist på stabil identitet finner här en naturlig utgångspunkt.I Arkivs nyutgåva finns också ett avsnitt där Riesman kommenterar den omfattande debatt som ägnats Den ensamma massan.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr   Spara 28% mot nypris
Ny från 220 kr