Demokratiseringsprocesser : nya perspektiv och utmaningar
ISBN9789144088952
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareJoakim Ekman, Jonas Linde, Thomas Sedelius
Publiceringsår2014-05-15
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor289
SpråkSvenska

Häftad • 2014-05-15

Demokratiseringsprocesser : nya perspektiv och utmaningar

av Joakim Ekman, Jonas Linde och Thomas Sedelius

  • ISBN: 9789144088952
  • Upplaga: 2
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2014-05-15
  • Förlag: Studentlitteratur
  • Antal sidor: 289
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Demokratiseringsprocesser : nya perspektiv och utmaningar

Boken Demokratiseringsprocesser : nya perspektiv och utmaningar släpptes år 2014 och är skriven av Joakim Ekman, Jonas Linde och Thomas Sedelius.

Den består av 289 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Varför utvecklas vissa länder men inte andra till väl fungerande demokratier? Är det ekonomisk utveckling, en viss uppsättning institutioner, en gynnsam medborgarkultur, stödjande internationella förutsättningar eller samarbetande politiska eliter som avgör? Kan alla länder i världen bli demokratier, eller är vissa stater dömda att för alltid styras av auktoritära regimer?I denna uppdaterade upplaga av Demokratiseringsprocesser presenteras och granskas de viktigaste teoretiska och empiriska bidragen inom forskningen om demokratiseringsprocesser. Författarna introducerar centrala begrepp som demokrati, modernisering, transition, konsolidering och diffusion, samt visar hur forskningen har utvecklats från den tidiga efterkrigs- tiden fram till idag. Även motsatsen till demokrati – olika varianter av samtida auktoritära styrelseskick – diskuteras.Den nya upplagan ger rikligt med hänvisningar till den omfattande demokratiseringsforskningen, samt presenterar olika slags mått på demokratisk och politisk utveckling, opinionsundersökningar och vetenskapliga tidskrifter. Boken är särskilt lämplig för kurser i statsvetenskap, sociologi, internationella relationer, utvecklingsstudier, Europastudier samt freds- och konfliktkunskap.Andra upplagan

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..