Demokratins Väktare : Ämbetsmännen Och Vårt Offentliga Etos
ISBN9789144006789
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareLennart Lundquist
Publiceringsår1998-02-25
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor306
SpråkSvenska

Häftad • 1998-02-25

Demokratins Väktare : Ämbetsmännen Och Vårt Offentliga Etos

av Lennart Lundquist

 • ISBN: 9789144006789
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1998-02-25
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 306
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Lotta S
  184 kr

  Bra skick

 • Sandra S
  189 kr

  Bra skick

Om Demokratins Väktare : Ämbetsmännen Och Vårt Offentliga Etos

Boken Demokratins Väktare : Ämbetsmännen Och Vårt Offentliga Etos släpptes år 1998 och är skriven av Lennart Lundquist.

Den består av 306 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Demokratins Väktare : Ämbetsmännen Och Vårt Offentliga Etos begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 184 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Vem har ansvaret för demokratins livskraft och fortlevnad? I första hand är det naturligtvis medborgarna, men de saknar i väsentliga avseenden möjligheter att ensamma ombesörja bevakningsuppgiften. Om den svenska demokratin befinner sig i kris, som det enligt författaren finns goda skäl att anta, beror det knappast på valsystemets utformning eller frekvensen av folkomröstningar. Istället bör man se på de strukturella förhållandena i den offentliga makten, där förvaltningens position är central. De offentliga ämbetsmännen är dels demokratins tjänare, dels demokratins väktare. I väktarrollen ansvarar de både för att verksamheten ombesörjs enligt vårt offentliga etos och för att medborgarna ges tillfälle att följa och, där så är möjligt, ingripa i skeendet.Boken diskuterar ämbetsmännens roll i den politiska demokratin – vad den är och skulle kunna vara – och föreslår åtgärder för att ämbetsmännen bättre ska kunna fungera som demokratins väktare. Den lämpar sig utmärkt för grundläggande kurser i förvaltning.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 184 kr
 Letar efter nypriser..