Demokrati & byråkrati
ISBN9789144028361
Upplaga2
FormatHäftad
Publiceringsår2009-08-07
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor396
SpråkSvenska

Häftad • 2009-08-07

Demokrati & byråkrati

 • ISBN: 9789144028361
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-08-07
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 396
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare -45% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Desirée W
  239 kr

  Bra skick

 • Emilie E
  259 kr

  Bra skick

 • Caroline N
  259 kr

  Bra skick

Om Demokrati & byråkrati

Boken Demokrati & byråkrati släpptes år 2009.

Den består av 396 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Demokrati & byråkrati begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 199 kr (45%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Ett viktigt område inom statsvetenskapen handlar om hur den offentliga förvaltningen styrs och organiseras. Det grundläggande problemet gäller hur den moderna statens ofrånkomliga byråkrati ska kunna förenas med den önskvärda demokratin. I denna bok belyses denna problematik från olika håll.Frågor som ställs och besvaras i "Demokrati och byråkrati" är bland andra: Hur har den svenska förvaltningsmodellen vuxit fram och hur bör den beskrivas idag? Hur är den svenska förvaltningen uppbyggd och vilka regler förväntas den följa? Hur skiljer sig det svenska förvaltningssystemet från andra länders? Vilka konsekvenser har EU-medlemskapet fått för förvaltningen? Hur har förvaltningspolitiken utvecklats under senare decennier? Hur kan vi diskutera förvaltningens framtid i den svenska demokratin?Boken är avsedd som en introduktion på universitetsnivå till området offentlig förvaltning inom statsvetenskapen. Den är också lämplig som lärobok på högskolenivå inom andra studie-inriktningar, och kan med behållning läsas av alla som är intresserade av förvaltningen och dess roll i den svenska demokratin.I denna andra och reviderade upplaga av "Demokrati och byråkrati" har en allmän översyn av texten genomförts. Faktauppgifter om förvaltningen har aktualiserats och skildringen av förvaltningspolitiken har förts fram till dags dato.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 239 kr   Spara 45% mot nypris
Ny från 438 kr