De yngsta barnen och läroplanen
ISBN9789188149121
FormatHäftad
FörfattareLena Edlund
Publiceringsår2016-10-31
FörlagLärarförbundets förlag
Antal sidor168
SpråkSvenska

Häftad • 2016-10-31

De yngsta barnen och läroplanen

av Lena Edlund

 • ISBN: 9789188149121
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2016-10-31
 • Förlag: Lärarförbundets förlag
 • Antal sidor: 168
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Laisa C
  120 kr

  Ny

 • Cecilia P
  126 kr

  Ny

 • Laisa C
  161 kr

  Ny

Om De yngsta barnen och läroplanen

Boken De yngsta barnen och läroplanen släpptes år 2016 och är skriven av Lena Edlund.

Den består av 168 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Lärarförbundets förlag.

Köp De yngsta barnen och läroplanen begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 120 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

De yngsta barnen och läroplanen handlar om hur pedagoger kan arrangera en verksamhet som tillvaratar de yngsta barnens nyfikenhet och förundran för att omsätta läroplanens innehåll i praktiken. Lena Edlund är pedagogisk utvecklare och arbetar bland annat med fortbildning av förskolepersonal. Boken bygger på hennes tankar och erfarenheter kring frågor hon ofta möter. Det gäller till exempel om ettåringar kan arbeta i projekt och ha inflytande över verksamheten, eller hur man kan förstå barns kunnande och lärande när de inte har något verbalt språk. Lena Edlund ger praktiska exempel på hur arbetet med förskolans yngsta barn kan förankras i läroplanen. Hon delar också med sig av konkreta verktyg som underlättar för pedagogerna. DETTA ÄR EN UTÖKAD OCH UPPDATERAD UTGÅVA UTIFRÅN Lpfö2018! Innehåll Våga lita på barnen: inledning av Anna Palmer Förord Kapitel 1: Läroplanen som styrdokument Kapitel 2: De yngsta barnen och deras kommunikation Kapitel 3: Hur ser vi på de yngsta barnen? Kapitel 4: Barnen visar vägen till lärandet Kapitel 5: Organisera för att lyckas med förskolans uppdrag Kapitel 6: Normer, värden och demokrati Kapitel 7: Hur får de yngsta barnen inflytande? Kapitel 8: Pedagogisk dokumentation Kapitel 9: Projekt och fördjupning Kapitel 10: Skrivprojekt på ettårsavdelningen Kapitel 11: Nytt perspektiv - nya tankar   RECENSIONER "... lättläst och går att läsa från pärm till pärm, men fungerar också bra att använda som en enkel uppslagsbok för att fördjupa sig inom något specifikt område ... Lena lyckas bra att förtydliga hur läroplanen kan göras levande och tydlig i arbetet med de yngsta barnen på förskolan ... Alla konkreta exempel och tydliga uppmaningar att pröva i praktiken kan verkligen användas som ett stöd för att utveckla och förbättra utbildningen för våra yngsta barn i förskolan. Jag kan varmt rekommendera att arbeta fördjupande med bokens innehåll för att utveckla kvaliteten på utbildningen i förskolan." -Lotta Windefelt, pedagogisk handledare, Lars Wivallius förskolor (Pedagog Örebros bokblogg)

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 120 kr
 Letar efter nypriser..