De mänskliga rättigheternas väg : genom historien och litteraturen
ISBN9789173534376
Upplaga1
FormatInbunden
Publiceringsår2011-06-08
FörlagAtlantis
Antal sidor719
SpråkSvenska

Inbunden • 2011-06-08

De mänskliga rättigheternas väg : genom historien och litteraturen

 • ISBN: 9789173534376
 • Upplaga: 1
 • Format: Inbunden
 • Publiceringsår: 2011-06-08
 • Förlag: Atlantis
 • Antal sidor: 719
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Magnus B
  450 kr

  Bra skick

Om De mänskliga rättigheternas väg : genom historien och litteraturen

Boken De mänskliga rättigheternas väg : genom historien och litteraturen släpptes år 2011.

Den består av 719 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Atlantis.

Köp De mänskliga rättigheternas väg : genom historien och litteraturen begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 450 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Ove Bring skildrar de mänskliga rättigheternas utveckling genom historien, från forntida kulturer i Orienten via antikens Grekland och Rom till upplysningen och liberalismen i Västerlandet och vidare in i vår egen tid med FN-dokument, internationella domstolar och frivilligorganisationer. Det är en resa genom den politiska idéhistorien, delvis också genom skönlitteraturen, nämligen när författare förmedlat människorättsliga värderingar och reagerat mot orättvisor och förtryck. Det är en berättelse som visar att alla kulturer, inte enbart den västerländska, har lämnat sina bidrag. I modern tid har rättsutvecklingen varit betydande, men kulturrelativism, Muhammedteckningar och terroristbekämpning har lett till spänningar mellan Nord och Syd och mellan statssuveränitet och medborgerlig frihet. "Ett gigantiskt verk spännande att läsa och tala om" Sveriges Radio Studio Ett "Brings bok är banbrytande, som ett försök att granska alla de impulser från olika håll, som har lett fram vår tids idéer om en sekulär naturrätt En 'bibel' i min bokhylla, som jag kommer att återvända till många gånger" AnnaPia Åhslund, Hallands nyheter

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 450 kr
 Letar efter nypriser..