De grekiska tragedierna
ISBN9789197309912
FormatInbunden
Publiceringsår2002-03-01
FörlagVertigo Förlag
Antal sidor498
SpråkSvenska

Inbunden • 2002-03-01

De grekiska tragedierna

 • ISBN: 9789197309912
 • Format: Inbunden
 • Publiceringsår: 2002-03-01
 • Förlag: Vertigo Förlag
 • Antal sidor: 498
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

299 kr

Ej tillgänglig

329 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -47% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Ida N
  159 kr

  Ny

Om De grekiska tragedierna

Boken De grekiska tragedierna släpptes år 2002.

Den består av 498 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Vertigo Förlag.

Köp De grekiska tragedierna begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 140 kr (47%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

De grekiska tragedierna samlar inte mindre än 26 av de klassiska grekiska tragedierna i en volym. Aiskylos och Sofokles är kompletta, när det gäller Euripides har några enstaka texter uteslutits på grund av att de inte finns tillgängliga i någon nyare svensk översättning. Många av de grekiska tragedierna har översatts flera gånger till svenska. Principen för urvalet i den här volymen har varit att minimera antalet översättare. Sålunda är alla Aiskylos tragedier översatta av Emil Zilliacus (30- och 40-talet) och alla Sofokles av Björn Collinder (50- och 60-talet). De flesta av Euripides texter har översatts av Tord Bæckström (50- och 60-talen), med undantag för ett fåtal av Hjalmar Gullberg (30-talet). Vertigo förlag har genomfört en varsam modernisering av texterna: i de fall det varit möjligt (utan att ändra versen eller känslan i texterna) har föråldrade grammatiska former ändrats. Dessutom har uppenbara felaktigheter korrigerats. De grekiska tragedierna fyller en stor lucka i den svenska klassikerutgivningen och kommer under många år framåt utgöra en given referens.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 159 kr   Spara 47% mot nypris
 Letar efter nypriser..