De ekonomiska idéernas historia
ISBN9789144112664
Upplaga2
FormatHäftad
Publiceringsår2015-11-30
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor319
SpråkSvenska

Häftad • 2015-11-30

De ekonomiska idéernas historia

 • ISBN: 9789144112664
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2015-11-30
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 319
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -62% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sofia K
  137 kr

  Ny

Om De ekonomiska idéernas historia

Boken De ekonomiska idéernas historia släpptes år 2015.

Den består av 319 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp De ekonomiska idéernas historia begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 227 kr (62%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Människan har genom alla tider resonerat kring ekonomiska fenomen. Denna bok spårar fram­växten av ett ekonomiskt tänkande genom historien, från dess tidigaste rötter i filosofi, juridik och teologi. Vi lär känna några av ämnets mest namn­kunniga representanter – som Adam Smith, Thomas Malthus och John Maynard Keynes – men även mindre upp­märk­sam­made tänkare som Ibn Khaldun, Henry Thornton och Joan Robinson.I en värld där resurser är begränsade uppstår alltid ­frågor om pengar, marknader, priser och produktion. Men förståelsen av dessa frågor har varierat över tid. Ett centralt tema är därför betydelsen av idéernas ­histo­riska sammanhang. På ett tillgängligt sätt ger boken en vision av det ekonomiska tänkandets framväxt, från Kina och antiken fram till idag. Sålunda berörs äldre tänkande inom områden som islam och kristendom, men ­också mer moderna idéer om socialism, välfärd och spelteori. En ansats har gjorts för att täcka in alternativa skolbildningar som ekonomisk sociologi, postkeynesianism och feministisk ekonomi.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 137 kr   Spara 62% mot nypris
Ny från 364 kr