Buddhismen : religion, historia, liv
ISBN9789127090217
Upplaga1
FormatKartonnage
Publiceringsår2002-11-19
FörlagNatur & Kultur Akademisk
Antal sidor320
SpråkSvenska

Kartonnage • 2002-11-19

Buddhismen : religion, historia, liv

 • ISBN: 9789127090217
 • Upplaga: 1
 • Format: Kartonnage
 • Publiceringsår: 2002-11-19
 • Förlag: Natur & Kultur Akademisk
 • Antal sidor: 320
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare -35% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Maria H
  239 kr

  Bra skick

 • Sara N
  259 kr

  Ny

 • Elvira W
  359 kr

  Bra skick

 • Nick H
  324 kr

  Ny

Om Buddhismen : religion, historia, liv

Boken Buddhismen : religion, historia, liv släpptes år 2002.

Den består av 320 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur Akademisk.

Köp Buddhismen : religion, historia, liv begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 137 kr (35%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

För första gången på svenska publiceras nu en bred och grundläggande bok om buddhismen. Författare är Knut A. Jacobsen, erkänd forskare inom både hinduism och buddhism. Boken är en inbjudan: "Få eller inga som tagit del av den buddhistiska läran förblir oberörda […]. Ingen som har läst någon av buddhismens pali-skrifter kan undgå att förtrollas av den vishet som förmedlas av Buddha, en av de största religiösa tänkare som mänskligheten frambragt." Men den är också en analys av religionen som en kulturell yttring skapad av människor i vissa historiska och religiösa sammanhang. Som sådan är boken väl lämpad för undervisning på högskolekurser inom religionsvetenskap och religionshistoria. Författaren presenterar religionens historia, dess filosofiska utveckling och kulturella kännetecken. Religionsgrundaren Buddha skildras och granskas som historisk och mytisk gestalt. Ett annat spår är det filosofiska innehållet: Buddhas världsuppfattning och lära samt de tolkningar som etablerades. Här fortsätter beskrivningen vidare till den filosofiska utvecklingen inom Mahayana-filosofin. Författaren placerar även religionen i sin indiska kontext samt följer dess utveckling där efter att Buddha uppnått den slutliga nirvana fram till och med spridningen av hans lära över hela Asien. Den religiösa praktikens olika moment - till exempel pilgrimsfärder, gåvogivande och tillbedjan av Buddhastatyer - har i västvärldens föreställning om buddhism haft lägre status än läran om de högre sanningarna. Här ger författarna dem plats och avslutar sedan boken med att resonera kring förändringarna av buddhismen under modern tid. Politiskt och socialt engagerade buddhister ryms vid sidan av kurser i buddhistisk meditation. Boken innehåller en utförlig litteraturförteckning, ett avsnitt med ordförklaringar samt ett register med namn och begrepp. Översättning Thomas Andersson Knut A Jacobsen (1956) disputerade vid University of California och är nu professor vid sektionen för religionsvetenskap, Universitetet i Bergen. Författaren är specialist på hinduism och sydasiatisk buddhism och har under många och längre perioder vistats i Indien.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 259 kr   Spara 35% mot nypris
Ny från 396 kr