Brottsoffer - Från teori till praktik
ISBN9789172231153
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2001-10-31
FörlagJure Förlag
Antal sidor308
SpråkSvenska

Häftad • 2001-10-31

Brottsoffer - Från teori till praktik

 • ISBN: 9789172231153
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2001-10-31
 • Förlag: Jure Förlag
 • Antal sidor: 308
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Magnus B
  120 kr

  Bra skick

Om Brottsoffer - Från teori till praktik

Boken Brottsoffer - Från teori till praktik släpptes år 2001.

Den består av 308 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Jure Förlag.

Köp Brottsoffer - Från teori till praktik begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 120 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Länge var det framför allt brottslingen som uppmärksammades av rättsväsendet, forskare och samhällsdebattörer. Först under de senaste decennierna har intresset också börjat riktas mot kriminalitetens offer. I dag pågår i Sverige ett viktigt utvecklingsarbete för att förbättra stödet till brottsoffer. Det gäller till exempel utsatta kvinnor och barn samt offer för rasistiskt och homofobiskt våld. Den nya boken Brottsoffer ingår som en del i detta utvecklingsarbete. I boken beskrivs brottsoffers reaktioner och behov samt redovisas hur polisen och andra aktörer i lokalsamhället tillsammans kan ge ett bättre stöd till brottsoffer. Den ger också en aktuell översikt av forskning, lagstiftning och debatten inom brottsofferområdet. Boken vänder sig till studerande och yrkesverksamma inom polisen men även inom resten av rättsväsendet samt inom hälso- och sjukvården och den sociala sektorn. Den kan även fungera som utbildningsmaterial för personer engagerade i ideella organisationer, till exempel brottsoffer- och kvinnojourer. Andra som kan ha utbyte av innehållet i denna bok är journalister, politiker och personer verksamma i de lokala brottsförebyggande råden. Magnus Lindgren är brottsofferforskare vid Psykologiska institutionen vid Stockholms universitet och lektor vid Polishögskolan i Stockholm. Karl-Åke Pettersson är polisöverintendent vid Rikspolisstyrelsen och lärare vid Försvarshögskolan. Bo Hägglund är kriminalkommissarie och expert på brottsofferfrågor vid Rikspolisstyrelsen.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 120 kr