Bolagsstyrning
ISBN9789144005232
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2007-07-31
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor316
SpråkSvenska

Häftad • 2007-07-31

Bolagsstyrning

 • ISBN: 9789144005232
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2007-07-31
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 316
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Anna H
  209 kr

  Bra skick

 • Anna H
  209 kr

  Bra skick

Om Bolagsstyrning

Boken Bolagsstyrning släpptes år 2007.

Den består av 316 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Bolagsstyrning begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Varför har företagsledare annan ersättning än vanliga anställda? Är kontrollägare bäst på att styra företag? Är fonder lämpliga som ägare? Har styrelsen ansvar mot andra intressenter än aktieägare? Har vd för mycket makt? Vilka är orsakerna till skandaler som Skandia, Prosolvia och Systembolaget? Bolagsstyrning, corporate governance, är det viktigaste begreppet för att beskriva näringslivets nya utgångspunkter och regler under inledningen av 2000-talet. För att förstå bolagsstyrning krävs det att grunderna, reglerna och systemen förklaras och sammankopplas på ett heltäckande sätt. Samtidigt är bolagsstyrning inte ett entydigt begrepp. En av definitionerna är att bolagsstyrning är system för att styra och kontrollera företag. Det innefattar skiftande områden, t.ex. företagsledningens relation med aktieägarna, rekrytering till företagsstyrelser, finansiell kontroll och rapportering samt passiviserad aktieägarfunktion. Boken ger en introduktion till de latenta intressekonflikter som genomsyrar bolagsstyrningen, olika grupper söker makt och inflytande över företagen. Under de senaste två åren har flera nya regelverk införts som förändrar svensk bolagsstyrning. En ny aktiebolagslag har trätt i kraft samtidigt som vi har fått ett helt nytt regelverk i form av en s.k. bolagskod. Reglerna utvecklar ett delvis nytt system för bolagsstyrningen samtidigt som normgivningen kommer att fortsätta utvecklas genom europeiska och internationella riktlinjer. Bokens målgrupp är studenter i juridiska och ekonomiska utbildningar samt alla som i sin yrkesutövning kommer i kontakt med frågor om bolagsstyrning.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 209 kr
 Letar efter nypriser..