Boken om att lära sig läsa och skriva
ISBN9789164622365
FormatHäftad
FörfattareBirgitta Kullberg
Publiceringsår2005-04-04
FörlagGleerups Utbildning
Antal sidor354
SpråkSvenska

Häftad • 2005-04-04

Boken om att lära sig läsa och skriva

av Birgitta Kullberg

 • ISBN: 9789164622365
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2005-04-04
 • Förlag: Gleerups Utbildning
 • Antal sidor: 354
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Helen A
  209 kr

  Bra skick

Om Boken om att lära sig läsa och skriva

Boken Boken om att lära sig läsa och skriva släpptes år 2005 och är skriven av Birgitta Kullberg.

Den består av 354 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Köp Boken om att lära sig läsa och skriva begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Innehållet i Boken om att lära sig läsa och skriva handlar om hela människan. Vi lär oss skriftspråket med hela vår kropp, alla våra känslor, våra kunskaper, behov, intressen, vår kapacitet och våra förmågor. Bokens huvudsakliga innehåll är det undervisningsbaserade lärandet av skriftspråket, dvs det lärande som sker i utbildningen i förskoleklassen och grundskolans första skolår och som leds av lärare. Ett av bokens kapitel har en historisk prägel och beskriver utvecklingen av undervisningssätt, läroböcker och läroplaner i ämnet svenska parallellt med samhälls- och skolutveckling. Den förberedande undervisningen Ett stort kapitel handlar om hur du som lärare kan förbereda undervisningen i svenska med en grupp nybörjare och hur du då kan arbeta och vad du ska tänka på när du tar till dig elevernas förförståelser för att sedan använda dessa i undervisningen. Du får lära dig betydelsen av att dina elever kan och förstår grundläggande orienterings begrepp (under, över, bakom, först etc), att de får sjunga, rimma, rytmiskt röra sig och dansa för att bli medvetna om språkets alla delar, att de först lär sig att vara i skolan och att de lär sig lära, innan du hjälper dem att rikta sitt tänkande mot att lära sig läsa och skriva efter den alfabetiska koden. Bokstäverna och träning att läsa Du får även läsa om hur du tillsammans med barnen kan arbeta med bearbetningen av bokstäverna i det svenska alfabetet samt hur du kan guida barnen i träningen i att läsa och senare även i den fortsatta läs- och skrivträningen. Boken har även ett avsnitt om samverkan mellan hem och skola, ett avsnitt om hur föräldrar och andra vårdnadshavare hemma kan hjälpa till i barns skriftspråkslärande. Bokstavsspråkets historia Boken om att lära sig läsa och skriva innehåller slutligen ett avsnitt som beskriver hur vårt bokstavsspråk tog sin början i bilder och från dessa genom tiden utvecklades till vårt alfabet. Boken är rik på didaktiska förslag. Ur innehållet &8226; Läsning, skrivning och svenska då och nu &8226; Så möter du nybörjarna &8226; Samverkan med föräldrarna &8226; Fortsatt läs- och skrivträning

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 209 kr