Blatte betyder kompis : om maskulinitet och språk i en högstadieskolan
ISBN9789170372773
Upplaga1
FormatDanskt band
FörfattareRickard Jonsson
Publiceringsår2007-04-24
FörlagGalago
Antal sidor318
SpråkSvenska

Danskt band • 2007-04-24

Blatte betyder kompis : om maskulinitet och språk i en högstadieskolan

av Rickard Jonsson

 • ISBN: 9789170372773
 • Upplaga: 1
 • Format: Danskt band
 • Publiceringsår: 2007-04-24
 • Förlag: Galago
 • Antal sidor: 318
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Henrik H
  109 kr

  Bra skick

 • Fanny R
  134 kr

  Bra skick

 • Belinda T
  159 kr

  Ny

Om Blatte betyder kompis : om maskulinitet och språk i en högstadieskolan

Boken Blatte betyder kompis : om maskulinitet och språk i en högstadieskolan släpptes år 2007 och är skriven av Rickard Jonsson.

Den består av 318 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Galago.

Köp Blatte betyder kompis : om maskulinitet och språk i en högstadieskolan begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 50 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Läs ett provkapitel här>> På en högstadieskola utanför Stockholm sitter en grupp killar in- nanför skolans entré. De kallas killarna i ljusgården. I andra sammanhang beskrivs de ibland som killar med invandrarbakgrund, eller som de själva ofta säger blattar. Rickard Jonsson har under ett år följt killarna i ljusgården. När han först möter dem får han höra dramatiska historier om livet i förorten berättelser som stämmer väl överens med stereotypen invandrarkille som så ofta reproduceras i medierna. De berättar om rån och misshandel, om hur de baxar och bazar. Om whiggers, plastnegrer och wannabesvenskar. Men Rickard Jonsson visar hur dessa historier, skämt, verbala dueller och den slang som ibland kallas förortssvenska eller blattesvenska används i skolvardagen för att iscensätta både deras egen maskulinitet och omvärldens föreställning om invandrarkillen. I Blatte betyder kompis lyckas Rickard Jonsson komma bakom stereotyperna och levandegöra ljusgårdskillarnas vardag och deras sätt att använda språket. Blatte betyder kompis är en bok i samma genre som Fanny Ambjörnssons uppmärksammade avhandling I en klass för sig.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 50 kr
 Letar efter nypriser..