Bland mentorer, IUP och utvecklingszoner
ISBN9789113024981
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareLeif Strandberg
Publiceringsår2009-05-08
FörlagNorstedts Förlagsgrupp
Antal sidor138
SpråkSvenska

Häftad • 2009-05-08

Bland mentorer, IUP och utvecklingszoner

av Leif Strandberg

 • ISBN: 9789113024981
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-05-08
 • Förlag: Norstedts Förlagsgrupp
 • Antal sidor: 138
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Peter N
  109 kr

  Bra skick

 • Pelle R
  109 kr

  Ny

Om Bland mentorer, IUP och utvecklingszoner

Boken Bland mentorer, IUP och utvecklingszoner släpptes år 2009 och är skriven av Leif Strandberg.

Den består av 138 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Norstedts Förlagsgrupp.

Köp Bland mentorer, IUP och utvecklingszoner begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 109 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Den nya boken, Bland mentorer, IUP och utvecklingszoner, handlar om hur de individuella utvecklingsplanerna (IUP) kan bli en viktig del av elevernas lärande. Strandberg sätter lärandet, utvecklingssamtalen och det delade ansvaret i fokus. Men han tar också upp närliggande frågor om hur man blir en skicklig mentor, vikten av aktivitet, kreativitet och reflektion och vem som har vilket ansvar: rektor, arbetslaget, mentorn, eleven själv och föräldrarna. Boken består av tre delar: I den första beskrivs det sociokulturella sammanhang där IUP ingår. Den andra delen består av fem essäer som fördjupar och konkretiserar olika aspekter av IUP. De avhandlar elevens förberedelser, vetgirighet och reflekterande samtal med sig själv, mentorn som coach, skolan som ett träningsläger för lärande, sociokulturella åtgärdsprogram. Bokens tredje del tar upp vanliga frågeställningar som många lärare tampas med: Går det att kombinera ämnesspecialisering med mentorskap? Blir det inte väldigt individualistiskt detta med IUP? Hur kan vi hjälpa duktiga elever? Kan elever på träningsskola verkligen hantera sin IUP? Teori och praktik varvas till en helhet som bara den som känner skolan inifrån kan åstadkomma. Boken vänder sig till verksamma och blivande lärare samt skolledare. Den är till stor nytta i alla skolformer där utvecklingssamtal och utvecklingsplaner används. Denna titel har tidigare givits ut av Norstedts men ingår numera i Studentlitteraturs sortiment.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 109 kr
 Letar efter nypriser..