Biologi 2
ISBN9789147085903
Upplaga4
FormatHäftad
Publiceringsår2012-04-27
FörlagLiber AB
Antal sidor296
SpråkSvenska

Häftad • 2012-04-27

Biologi 2

 • ISBN: 9789147085903
 • Upplaga: 4
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2012-04-27
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 296
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 8 säljare -77% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Matilda L
  159 kr

  Bra skick

 • Amanda L
  159 kr

  Bra skick

 • Emma G
  309 kr

  Bra skick

 • Beatrice M
  359 kr

  Bra skick

 • Agnes W
  409 kr

  Bra skick

 • Terese A
  459 kr

  Bra skick

 • Elin I
  459 kr

  Ny

 • Kauthar M
  425 kr

  Ny

Om Biologi 2

Boken Biologi 2 släpptes år 2012.

Den består av 296 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Biologi 2 begagnad från en av 8 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 540 kr (77%) mot att köpa den ny hos Akademibokhandeln.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Biologi för gymnasieskolan täcker kurs 1 och 2 i biologi. Ett evolutionärt perspektiv präglar innehållet i böckerna. Texterna är resonerande och rika på exempel, så att läsaren lättare förstår biologiska mekanismer. Varje avsnitt inleds med en översikt och avslutas med frågor och en begreppskarta. I slutet av böckerna finns ordförklaringar. Läromedlet är ett utmärkt val för dem som satsar på fortsatta studier i medicin, biologi eller andra naturvetenskapliga ämnen. I serien ingår också lärarhandledningar och onlineböcker.Läs merUtmärkande drag- Utförliga texter med möjlighet till både urval och fördjupning- Inledande översikt i början av varje avsnitt- Sammanfattningar i form av begreppskartorBiologi 1Biologi 1 inleds med ekologi, som sedan naturligt glider över i hållbar utveckling. Cellers byggnad förbereder sedan för Cellens genetik med genteknik och Individens genetik, som lägger grunden för evolutionskapitlet. I kapitlen Etologi och beteendeekologi samt Organismernas släktskap och ekologi utforskas livets mångfald både i beteenden och former. Innehållet är omfattande vilket ger möjlighet till urval och fördjupning. Finns även som Onlinebok.Biologi 2I första kapitlet fördjupas teorin om cellen, och det omfattar nu även genteknik. Kapitlet om växter och svampar ger en överblick av dessa organismers anatomi och fysiologi. I det mycket omfattande kapitlet Människans fysiologi beskrivs alla organsystem, men fokus ligger på immunförsvaret och nervsystemet. Livsstil och hälsa betonas också. I kapitlet Livscykler beskrivs hur olika organismer klarar fortplantningen, och i sista kapitlet, som är helt nytt, tas olika aspekter på sex och kärlek upp. Innehållet är omfattande vilket medger urval, fördjupning och breddning. Finns även som Onlinebok.LärarhandledningarnaVi har gemensamma lärarhandledningar till våra två biologiserier. Dessa finns som nedladdningsbara filer och innehåller följande:- kommentarer till delområdena i kurserna Biologi 1 och Biologi 2.- teoretiska och praktiska övningar- laborationer- mikroskoperingsförslag (bara i lärarhandledningen till Biologi 2)- svar på frågorna i böckernaMaterialet motsvarar ca 350 A4-sidor i Biologi 1-handledningen och ca 450 A4-sidor i Biologi 2-handledningen.Om författarnaPer-Olof Wickman är professor i didaktik vid Institutionen för utbildningsvetenskap med inriktning mot matematik och naturvetenskap vid Stockholms universitet. Hans forskning om lärande i naturvetenskapliga ämnen är internationellt uppmärksammad. Blev ordförande i Skolforskningsnämnden 2015.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr   Spara 77% mot nypris
Ny från 699 kr