Bilder av självet : Vardagslivets förändring i det senmoderna samhälle
ISBN9789127085350
Upplaga1
FormatInbunden
Publiceringsår2002-02-27
FörlagNatur & Kultur Akademisk
Antal sidor224
SpråkSvenska

Inbunden • 2002-02-27

Bilder av självet : Vardagslivets förändring i det senmoderna samhälle

 • ISBN: 9789127085350
 • Upplaga: 1
 • Format: Inbunden
 • Publiceringsår: 2002-02-27
 • Förlag: Natur & Kultur Akademisk
 • Antal sidor: 224
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Maria S
  209 kr

  Bra skick

 • Tankosava L
  359 kr

  Ny

Om Bilder av självet : Vardagslivets förändring i det senmoderna samhälle

Boken Bilder av självet : Vardagslivets förändring i det senmoderna samhälle släpptes år 2002.

Den består av 224 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur Akademisk.

Köp Bilder av självet : Vardagslivets förändring i det senmoderna samhälle begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Det moderna samhället präglas i stor utsträckning av en uppluckring av traditionella identiteter och sociala positioner. Unga människor går inte längre automatiskt i sina föräldrars fotspår, t ex när det gäller yrkesval. Könsrollerna har också förändrats och ersatts av mer flexibla könsidentiteter. I takt med denna omvandling ökar också intresset för frågor som rör identitet och människors självuppfattning. I Bilder av självet får läsaren hjälp att orientera sig i den ofta komplexa diskussion om dessa processer och fenomen som i dag förs inom samhällsvetenskap och humaniora. Boken presenterar fyra olika perspektiv på självet och ger läsaren tillgång till redskap för att tolka och förstå dagens olika identiteter. Denna diskussion knyts i bokens andra del till de förändringar som kan iakttas i det senmoderna vardagslivet. Med utgångspunkt i de perspektiv som introduceras i den första delen analyseras fenomen som kärlek, förälskelse, vänskap, föräldraskap, sexualitet, arbete och medieanvändning. Bilder av självet ger läsaren en introduktion till en diskussion som i dag håller på att radikalt förändra vårt sätt att betrakta och analysera relationen mellan samhälle och individ. Boken innehåller också lästips för fördjupat studium i ämnet. Det perspektiv som presenteras utgör ett nyskapande bidrag till socialpsykologin och innebär samtidigt ett nytt sätt att betrakta mänskligt samspel. Boken vänder sig till dem som är intresserade av frågor som rör samhällelig förändring, identitet och mänskligt samspel. Den kan även med fördel användas på högskole- och universitetsutbildningar inom t ex socialpsykologi, vård, socialt arbete, sociologi, medier och kommunikation. Thomas Johansson (f 1959) är professor i socialpsykologi och verksam vid Högskolan i Skövde, Centrum för kulturstudier vid Göteborgs universitet och Göteborgs Psykoterapi Institut. Han har tidigare publicerat läroböcker i bl a kultursociologi, socialpsykologi och psykoanalys samt en rad böcker och artiklar inom ungdomsforskning, familjeforskning och mansforskning. Hans senast utgivna titel är Det första könet? Mansforskning som reflexivt projekt (2000).

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 209 kr