Betyg i teori och praktik, 3 uppl : Ämnesdidaktiska perspektiv på bedömning i grundskola och gymnasium
ISBN9789140692641
Upplaga3
FormatHäftad
FörfattareChristina Odenstad, Kenneth Nordgren, Johan Samuelsson
Publiceringsår2017-07-11
FörlagGleerups Utbildning
SpråkSvenska

Häftad • 2017-07-11

Betyg i teori och praktik, 3 uppl : Ämnesdidaktiska perspektiv på bedömning i grundskola och gymnasium

av Christina Odenstad, Kenneth Nordgren och Johan Samuelsson

 • ISBN: 9789140692641
 • Upplaga: 3
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2017-07-11
 • Förlag: Gleerups Utbildning
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Nicole B
  309 kr

  Bra skick

Om Betyg i teori och praktik, 3 uppl : Ämnesdidaktiska perspektiv på bedömning i grundskola och gymnasium

Boken Betyg i teori och praktik, 3 uppl : Ämnesdidaktiska perspektiv på bedömning i grundskola och gymnasium släpptes år 2017 och är skriven av Christina Odenstad, Kenneth Nordgren och Johan Samuelsson.

Den är skriven på svenska Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Köp Betyg i teori och praktik, 3 uppl : Ämnesdidaktiska perspektiv på bedömning i grundskola och gymnasium begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 309 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Betygsättning är en stor och omdiskuterad del av läraryrket. I den här boken ges en stabil och teoretisk grund för blivande och verksamma lärare. Med hjälp av praktiska och ämnesspecifika exempel omsätts teorier i vardagsnära resonemang om hur lärare kan genomföra bedömningar. Ambitionen är att främja en bedömning som utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.Boken innehåller en historisk orientering om betyg och bedömning, en belysning av myndighetsaspekten av betygsättning, en översikt över hur kategorier som genus och etnicitet speglas i betygen samt en kunskapsfilosofiskt grundad diskussion kring mål och betyg. Prov och provfrågor och deras betydelse för lärandet tas också upp. I boken finns även ämnesdidaktiska bedömningskapitel som rör svenska, engelska, matematik, NO, historia och samhällskunskap. En bilaga med frågor fungerar som stöd för lärarstudenter och lärare att reflektera över sin egen praktik.I denna tredje reviderade upplaga är ett kapitel om återkoppling och formativ bedömning tillagt. Kapitlen är skrivna av forskare med lång erfarenhet av bedömning.Kenneth Nordgren (red.) är utbildad gymnasielärare i historia och samhällskunskap och professor i de samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik vid Karlstads universitet.Christina Odenstad är utbildad gymnasielärare i samhällskunskap och religionskunskap, fil.lic. i statsvetenskap och arbetar som lektor på Rudbeck, gymnasieskolan i Sollentuna.Johan Samuelsson är utbildad lärare i historia och religion och lektor i historiedidaktik vid Karlstads universitet.Lena Börjesson är utbildad gymnasielärare i engelska och tyska och undervisar i språkdidaktik på lärarutbildningen vid Göteborgs universitet.Maria Jansdotter Samuelsson är utbildad SO-lärare för åk 4–9, har doktorerat i religionsvetenskap och arbetar som forskare och lärare vid Karlstads universitet.Katarina Kjellström är universitetslektor i matematikdidaktik med inriktning mot bedömning vid Stockholms universitet.Ingrid Mossberg Schüllerqvist är utbildad lärare i svenska, religion och historiaoch är lektor i litteraturvetenskap vid Karlstads universitet.Maria Åström är utbildad ämneslärare i matematik och NO för grundskola och gymnasium och har disputerat i naturvetenskapernas didaktik vid Linköpings universitet.Agneta Grönlund är utbildad gymnasielärare i historia och samhällskunskap, fil.lic i statsvetenskap och arbetar som adjunkt vid Linköpings universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 309 kr
 Letar efter nypriser..