Betyg i teori och praktik 2:a uppl : ämnesdidaktiska perspektiv på bedömning i grundskola och gymnasium
ISBN9789140676047
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareChristina Odenstad, Kenneth Nordgren, Johan Samuelsson
Publiceringsår2012-05-21
FörlagGleerups Utbildning
SpråkSvenska

Häftad • 2012-05-21

Betyg i teori och praktik 2:a uppl : ämnesdidaktiska perspektiv på bedömning i grundskola och gymnasium

av Christina Odenstad, Kenneth Nordgren och Johan Samuelsson

 • ISBN: 9789140676047
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2012-05-21
 • Förlag: Gleerups Utbildning
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Kerstin S
  159 kr

  Bra skick

Om Betyg i teori och praktik 2:a uppl : ämnesdidaktiska perspektiv på bedömning i grundskola och gymnasium

Boken Betyg i teori och praktik 2:a uppl : ämnesdidaktiska perspektiv på bedömning i grundskola och gymnasium släpptes år 2012 och är skriven av Christina Odenstad, Kenneth Nordgren och Johan Samuelsson.

Den är skriven på svenska Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Köp Betyg i teori och praktik 2:a uppl : ämnesdidaktiska perspektiv på bedömning i grundskola och gymnasium begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Betygsättning är en stor och omdiskuterad del av läraryrket. I den här boken ges en stabil teoretisk grund för blivande och verksamma lärare. Med hjälp av praktiska och ämnesspecifika exempel omsätts teorin i vardagsnära resonemang kring hur lärare sätter betyg.Boken innehåller en historisk orientering om betygen i den svenska skolan, en belysning av myndighetsaspekten av betygsättning, en översikt över hur kategorier som genus och etnicitet speglas i betygen samt en kunskapsfilosofiskt grundad diskussion kring mål och betyg. I ett av kapitlen diskuteras prov och provfrågor och deras betydelse för elevernas lärande.I denna reviderade upplaga inkluderas två nya aspekter, dels behandlar boken nu även bedömning i årskurs 6, dels lyfts det ämnesdidaktiska perspektivet fram. De ämnesdidaktiska bedömningskapitlen rör svenska, engelska, matematik, NO, historia och samhällskunskap. Kapitlen är skrivna av forskare och universitetslärare med lång erfarenhet av bedömning."Författarna illustrerar på ett intresseväckande sätt hur komplext detta område är, samtidigt som de visar hur man får tillämpa rimliga lösningar i situationer som är långt ifrån ideala. De har en befriande professionell hållning på ett område där slagord och enkla lösningar ofta fått ersätta nykter analys och välgrundade ställningstaganden. Det är en bok jag inte skulle tveka att sätta i händerna på mina studenter." - Lars Lindström, professor i pedagogik, Stockholms universitet Kenneth Nordgren är lektor i historia vid Karlstads universitet. Christina Odenstad är fil. lic. i statsvetenskap och arbetar som lärare vid Rudbeck, en gymnasieskola i Sollentuna. Johan Samuelsson är lektor i historiedidaktik vid Karlstads universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 159 kr
 Letar efter nypriser..