Berätta som en saga!
ISBN9789188298188
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareKieran Egan
Publiceringsår1995-05-20
FörlagLiber AB
Antal sidor128
SpråkSvenska

Häftad • 1995-05-20

Berätta som en saga!

av Kieran Egan

 • ISBN: 9789188298188
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1995-05-20
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 128
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Johanna I
  109 kr

  Bra skick

 • Sara B
  129 kr

  Bra skick

 • Anna N
  209 kr

  Bra skick

Om Berätta som en saga!

Boken Berätta som en saga! släpptes år 1995 och är skriven av Kieran Egan.

Den består av 128 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Berätta som en saga! begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 109 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Barn är både fantasirika och tänker logiskt-matematiskt. Men grundskolan har överbetonat det förståndsinriktade, på bekostnad av det som talar till fantasin och känslorna. Undervisning handlar ju om att så effektivt som möjligt förmedla ett innehåll. När det gäller yngre barn finns en beprövad och slagkraftig modell för detta: sagoformen. Den fungerar för både påhittat och faktiskt innehåll och kan anpassas till alla skolämnen. Varför ska man berätta som en saga? Sagans rytm och komposition, dess dramatiska konflikt och dess upplösning, de tydliga motsatserna godhet och ondska, mod och feghet, överlevnad och undergång etc (motsatser som kan nyanseras i mellansteg mellan ytterligheterna) gör ny kunskap meningsfull och engagerande för eleverna. Deras fantasikapacitet utnyttjas som ett redskap i inlärningen. Och undervisningen blir kunskapsmässigt rikare.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 109 kr