Bedömning för lärande
ISBN9789113026831
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareChristian Lundahl
Publiceringsår2011-04-11
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor208
SpråkSvenska

Häftad • 2011-04-11

Bedömning för lärande

av Christian Lundahl

 • ISBN: 9789113026831
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2011-04-11
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 208
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Johanna B
  159 kr

  Ny

 • Johanna S
  199 kr

  Ny

Om Bedömning för lärande

Boken Bedömning för lärande släpptes år 2011 och är skriven av Christian Lundahl.

Den består av 208 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Bedömning för lärande begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Betyg, nationella prov och skriftliga omdömen är olika former av kunskapsbedömning. I vid mening är kunskapsbedömningar ett av de kraftfullaste pedagogiska verktygen skolan har till sitt förfogande för att disciplinera individen och dess lärande - i både positiv och negativ bemärkelse. Dessutom är kunskapsbedömningar ett politiskt styrmedel. Ämnet är kontroversiellt. Författarna tar inte ställning, den debatten förs i andra fora. De redovisar i stället relevant forskning för lärare och blivande lärare att stå på när de ska se på sina elevers kunskapsutveckling. Många lärare känner stor vånda inför bedömningsmomentet som de enligt lag måste genomföra. Förhoppningen är att denna bok ger dem det verktyg, de argument och den säkerhet de så länge efterfrågat. Bedömning för lärande utgår från att både summativa och formativa bedömningar fyller en plats i utbildning. Det centrala är att se hur de kan komplettera varandra. Boken börjar med en historisk tillbakablick för att sedan följas av en diskussion om samhällets förväntningar på skolväsendet. Vad är användbar kunskap och hur bedömer man den? Utantillrabbel eller förtrogenhetskunskap? Sista delen av boken är praktisk. Hur gör man? Vilka tekniker finns för både summativ och formativ bedömning? Boken svarar mot de krav som ställs i den nya lärarutbildningen.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr