Barndramatik och barndomsdiskurser
ISBN9789144027852
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareKarin Helander
Publiceringsår2003-06-23
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor136
SpråkSvenska

Häftad • 2003-06-23

Barndramatik och barndomsdiskurser

av Karin Helander

 • ISBN: 9789144027852
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2003-06-23
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 136
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Elli-Maja F
  119 kr

  Bra skick

 • Sandra H
  159 kr

  Bra skick

 • Sofie Å
  159 kr

  Bra skick

Om Barndramatik och barndomsdiskurser

Boken Barndramatik och barndomsdiskurser släpptes år 2003 och är skriven av Karin Helander.

Den består av 136 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Barndramatik och barndomsdiskurser begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 119 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I den här boken analyseras svensk barndramatik med exempel från kända svenska barnpjäser. Pjäserna avläses genom barndomsdiskurser som varit förhärskande, samverkande eller kolliderande från 1800-talets slut fram till 2000-talet. De får bilda utgångspunkt för en diskussion om hur synen på barn och barndom förmedlas inom barndramatiken. Boken ger också en inledande överblick av diskussionen kring begreppet barndomsdiskurs och en översiktlig presentation av svensk barnteater. Sedan boken skrevs i början av 2000-talet har forskningen kring barn, barndom och barnkulturens olika uttryck varit intensiv. I denna nya upplaga har innehållet uppdaterats med hänsyn till nya teoretiska utgångspunkter och ny forskning. Historieskrivningen är aktualiserad, och ett kort avsnitt om den nyare scenkonsten för ung publik på 2000-talet har lagts till. Boken är avsedd för studenter vid universitet, högskolor och folkhögskolor samt lärarutbildningar med inriktning på barnkultur, barnlitteratur och barnteater.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 119 kr
 Letar efter nypriser..