Barn i utsatta livssituationer
ISBN9789140664228
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareJane Brodin
Publiceringsår2008-09-05
FörlagGleerups Utbildning
Antal sidor192
SpråkSvenska

Häftad • 2008-09-05

Barn i utsatta livssituationer

av Jane Brodin

 • ISBN: 9789140664228
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2008-09-05
 • Förlag: Gleerups Utbildning
 • Antal sidor: 192
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Henrik H
  139 kr

  Bra skick

 • Linn P
  259 kr

  Bra skick

Om Barn i utsatta livssituationer

Boken Barn i utsatta livssituationer släpptes år 2008 och är skriven av Jane Brodin.

Den består av 192 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Köp Barn i utsatta livssituationer begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 139 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Barn i Sverige har det materiellt sett bättre än barn i flera andra delar av världen. Men trots att vi lever i ett välfärdssamhälle kommer det dagligen rapporter som visar att många barn och unga mår dåligt av olika skäl. Det finns flera orsaker till att barn och unga befinner sig i utsatta livssituationer. En del barn är utsatta för fysiska, psykiska, emotionella eller sexuella övergrepp, andra kanske för systematisk mobbning, kränkning eller trakasserier av kamrater i skolan. Forskningen och kunskapen om dessa barn är begränsad och Barn i utsatta livssituationer är ett bidrag till att öka förståelsen för deras situation. För att kunna stödja barn som har det svårt måste personer i barnets närmiljö vara uppmärksamma på barnets reaktioner. Det kan vara lärare i förskolan eller skolan eller personal på fritidshemmet som ser att ett barn far illa, men det kan också vara andra personer som finns runt om barnet. I boken ges exempel på vilka barn som löper risk att hamna i en utsatt livssituation och författarna diskuterar vad man kan göra för att hjälpa barn som far illa. Vilken roll har läraren? Vilka krav kan man ställa på skolan? Med goda pedagogiska miljöer kan man hjälpa och stödja barn, men vad är egentligen en god pedagogisk miljö? Boken vänder sig främst till studerande på lärarutbildningen och till redan yrkesverksamma lärare, men även till alla som arbetar med barn och unga. Författarna är alla väl etablerade forskare inom området.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 139 kr
 Letar efter nypriser..