Barn, barndom och samhälle - svensk utbildningshistoria
ISBN9789140678249
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareBengt Sandin
Publiceringsår2014-08-29
FörlagGleerups Utbildning
Antal sidor224
SpråkSvenska

Häftad • 2014-08-29

Barn, barndom och samhälle - svensk utbildningshistoria

av Bengt Sandin

 • ISBN: 9789140678249
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2014-08-29
 • Förlag: Gleerups Utbildning
 • Antal sidor: 224
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Robin S
  209 kr

  Bra skick

 • Kajsa L
  239 kr

  Bra skick

 • Niklas L
  268 kr

  Ny

Om Barn, barndom och samhälle - svensk utbildningshistoria

Boken Barn, barndom och samhälle - svensk utbildningshistoria släpptes år 2014 och är skriven av Bengt Sandin.

Den består av 224 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Köp Barn, barndom och samhälle - svensk utbildningshistoria begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Barn, barndom och samhälle. Svensk utbildningshistoria handlar om skolor och alla de personer som funnits i dem: elever, studenter och lärare i första hand, men även andra, som skolpolitiker och debattörer. Boken handlar också om samhällsförändringen i stort från det sena 1500-talet fram till i dag. Skolans historia har formats av många parallella förändringsprocesser: klassamhällets och demokratins utveckling, förändrade föreställningar om samhällets behov av kvalifikationer och krav på medborgarna, nya vetenskapliga rön om barn och uppväxtförhållanden samt läraryrkets förändring. Därmed är detta också en bok om barn och barndomens historia, om synen på barns kulturella och sociala plats samt om föreställningar om normalitet och avvikelse.Skolans och utbildningsväsendets historia handlar dessutom om hur en obligatorisk skola ska se ut för att den ska passa alla barn men samtidigt skapa förutsättningar att ta till vara på varje barns unika möjligheter. Varför är utbildning i skolor både en plikt och en möjlighet? Hur påverkar och påverkas skolan av välfärdssystemets utveckling? Det är den historien den här boken beskriver. Bengt Sandin är docent i historia och professor vid Institutionen för tema, tema Barn, vid Linköpings universitet.Maria Sundkvist är docent i barn och utbildningsledare vid Linköpings universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 209 kr