Bångstyriga barn : makt, normer och delaktighet i förskolan.
ISBN9789170377259
Upplaga1
FormatDanskt band
Publiceringsår2013-08-01
FörlagGalago
Antal sidor299
SpråkSvenska

Danskt band • 2013-08-01

Bångstyriga barn : makt, normer och delaktighet i förskolan.

 • ISBN: 9789170377259
 • Upplaga: 1
 • Format: Danskt band
 • Publiceringsår: 2013-08-01
 • Förlag: Galago
 • Antal sidor: 299
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -46% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Ida L
  139 kr

  Bra skick

Om Bångstyriga barn : makt, normer och delaktighet i förskolan.

Boken Bångstyriga barn : makt, normer och delaktighet i förskolan. släpptes år 2013.

Den består av 299 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Galago.

Köp Bångstyriga barn : makt, normer och delaktighet i förskolan. begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 119 kr (46%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Genuspedagogik har slagit igenom stort i förskolan.Men hur fungerar det i praktiken? Vad händer närbarnen inte alltid tacksamt tar emot vuxnasvälmenande försök att fostra, utan istället görmotstånd? Och hur skulle ett jämställdhetsarbetekunna se ut som inte enbart utmanar normer om»kön«, utan också normer om »barn« och »vuxna«?I Bångstyriga barn möter vi barn och pedagoger påen förskola där man aktivt arbetar med genuspedagogik,likabehandling och barns rättigheter.Boken handlar om hur vi vuxna, lärare såväl somföräldrar, försöker påverka barnen åt »rätt« håll.Om hur svårt vi har att låta barnen vara delaktigaoch få makt att påverka på riktigt - och om hurbarnen inte alltid låter sig styras, utan istället blirjust bångstyriga. Men barnens motstånd kanskeinte är ett problem, det kanske i själva verket ärett sätt att utöva demokrati?Boken vänder sig till alla som är intresserade avpedagogik och barnuppfostran i relation till makt,normer och delaktighet.Klara Dolk är verksam vid Stockholms universitet och utbildad förskollärare. Hon föreläser om genuspedagogik och normkritisk pedagogik och har bland annat medverkat i antologin En rosa pedagogik(2011). Bångstyriga barn ärhennes doktorsavhandling."Bångstyriga barn är ett viktigt bidrag till diskussionen om hur fostran av barn, även normkritisk sådan, krockar med strävan efter barns delaktighet. Många av diskussionerna i boken är intressanta, användningen av begrepp som jämställdhetsarbete, värdegrundsarbete, genuspedagogik och normkritisk pedagogik överlappar dock och det kan vara förvirrande; är det förskolans definitioner som råder, eller forskningens? Begreppsapparaten hindrar dock inte Klara Dolks avhandling från att vara en tankeväckande samtidsskildring av förskolans goda föresatser, och av hur metoderna som implementeras inte alltid når hela vägen fram."Ann Werner, Pedagogiska magasinet

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 139 kr   Spara 46% mot nypris
Ny 258 kr