Avancerad förhörs- och intervjumetodik
ISBN9789127068513
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareSven-Åke Christianson, Elisabeth Engelberg, Ulf Holmberg
Publiceringsår1998-11-05
FörlagNatur & Kultur
Antal sidor304
SpråkSvenska

Häftad • 1998-11-05

Avancerad förhörs- och intervjumetodik

av Sven-Åke Christianson, Elisabeth Engelberg och Ulf Holmberg

 • ISBN: 9789127068513
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1998-11-05
 • Förlag: Natur & Kultur
 • Antal sidor: 304
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Mattias L
  259 kr

  Ny

Om Avancerad förhörs- och intervjumetodik

Boken Avancerad förhörs- och intervjumetodik släpptes år 1998 och är skriven av Sven-Åke Christianson, Elisabeth Engelberg och Ulf Holmberg.

Den består av 304 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur.

Köp Avancerad förhörs- och intervjumetodik begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 259 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Hur ska man kunna få optimal information i en förhörs- eller intervjusituation om en händelse eller omständighet i samband med ett brott? Ett brott är en känsloladdad upplevelse oavsett om man är offer, gärningsman eller ögonvittne. Kommunikationen vid förhöret, samt förtrogenhet med förhörets dynamik, är här av mycket stor betydelse. Boken redogör för aktuell psykologisk kunskap och forskning , främst inom områdena kommunikationsprocesser och minnesfunktioner. I olika kapitel behandlas sedan förhörssituationer med brottsoffer, gärningsmän, vittnen, barn, traumatiserade personer, psykiskt störda personer, personer med minnesförlust etc. Här ges exempel på såväl god som dålig förhörsmetodik. En intervjumetodik som kommit att få stor uppmärksamhet och framgång inom polisen i bl a Storbritannien och USA är den kognitiva intervjun, som beskrivs närmare i boken. Den kognitiva intervjun är en procedur för intervjuer och förhör som bygger på psykologisk forskning angående minnets organisation och åtkomlighet. Boken riktar sig främst till studerande och yrkesverksamma inom rättsväsendet, exempelvis poliser, åklagare och andra jurister. Även personal inom socialtjänsten, kriminalvården samt psykiatrin kan finna boken användbar inför samtal med klienter. Författarna har alla erfarenhet av psykologisk forskning som är av direkt relevans för polisens förhörsarbete. Sven-Åke Christianson, biträdande professor och leg psykolog vid Psykologiska institutionen vid Stockholms universitet, forskar om traumatiska minnesupplevelser. Han har medverkat och konsulterats i ett stort antal mordutredningar och föreläser bl a vid kurser i avancerad förhörsteknik för poliser. Elisabeth Engelberg är doktorand vid Psykologiska institutionen, Stockholms universitet, och forskar inom områdena minnes- och emotionspsykologi. Ulf Holmberg är kriminalinspektör vid Polismyndigheten i Skåne och universitetsadjunkt vid Högskolan i Kristianstad, där han forskar om hur offer och gärningsmän upplever en förhörssituation

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 259 kr