Auschwitz och det moderna samhället
ISBN9789171730381
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareZygmunt Bauman
Publiceringsår1994
FörlagBokförlaget Daidalos
Antal sidor300
SpråkSvenska

Häftad • 1994

Auschwitz och det moderna samhället

av Zygmunt Bauman

 • ISBN: 9789171730381
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1994
 • Förlag: Bokförlaget Daidalos
 • Antal sidor: 300
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare -38% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Nicole A
  149 kr

  Bra skick

 • Linnéa S
  159 kr

  Ny

Om Auschwitz och det moderna samhället

Boken Auschwitz och det moderna samhället släpptes år 1994 och är skriven av Zygmunt Bauman.

Den består av 300 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Bokförlaget Daidalos.

Köp Auschwitz och det moderna samhället begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 90 kr (38%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Ett modernt folkmord är inte ett uttryck för massans spontana aggressivitet. Det ingår som ett välplanerat medel i den sociala ingenjörskonst som använder sig av en rationell teknik för att nå irrationella mål. I sitt uppmärksammade och prisbelönta arbete visar Zygmunt Bauman att moderniteten var en nödvändig förutsättning för Förintelsen. Men "Auschwitz och det moderna samhället" är inte bara en av de mest genomträngande analyserna av detta mörka kapitel i Europas historia. Genom att visa hur de mekanismer som gjorde Förintelsen möjlig fortfarande är verksamma i dag utgör Baumans studie också en skrämmande diagnos av vårt moderna samhälle. Zygmunt Bauman är professor emeritus i sociologi vid Leeds Universitet och har på svenska publicerat bl.a. "Döden och odöd­ligheten i det moderna samhället".”Detta är en alldeles lysande bok och jag kan varmt rekom­mendera den till läsning.” /Peter Englund”… en intellektuell njutning att läsa ett så gediget och genom­reflekterat arbete” /Håkan Arvidsson, Judisk Krönika”Men om Auschwitz var ett uttryck för det moderna samhällets latenta möjligheter kan vi med rätta hysa fruktan för att det kan upprepas – om vi inte inser detta, och därav drar slutsatsen att vårt samhälle måste genomgå djupgående förändringar för att förhindra att det sker igen.” /Joachim Israel, Dagens Nyheter

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 149 kr   Spara 38% mot nypris
Ny 239 kr