Att undervisa - - en mångfasetterad utmaning
ISBN9789144041742
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareArne Maltén
Publiceringsår2003-09-29
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor229
SpråkSvenska

Häftad • 2003-09-29

Att undervisa - - en mångfasetterad utmaning

av Arne Maltén

 • ISBN: 9789144041742
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2003-09-29
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 229
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Hanna R
  179 kr

  Bra skick

Om Att undervisa - - en mångfasetterad utmaning

Boken Att undervisa - - en mångfasetterad utmaning släpptes år 2003 och är skriven av Arne Maltén.

Den består av 229 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Att undervisa - - en mångfasetterad utmaning begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 179 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Författarens ambition med denna bok är att utifrån praktisk erfarenhet och pedagogisk forskningsteori presentera ett gemensamt yrkesspråk och en begreppsstruktur som underlättar de planerings- och utvärderingsdiskussioner som den mål- och resultatstyrda skolan förutsätter. Lärarnas undervisningsplanering bör följa nedanstående delmoment, som också utgör bokens kapitelrubriker: Att tolka uppdraget Att se människan Att medvetandegöra skolans värdegrund Att tydliggöra kunskapens olika former Att välja arbetssätt och arbetsform Att utvärdera resultatet Varje kapitel avrundas med en sammanfattning och diskussionsfrågor. Under den återkommande rubriken "Konsekvenser för lärarrollen" presenteras reflektioner kring hur teorierna kan tillämpas i vardagliga undervisningssituationer. I det avslutande kapitlet "Att se helheten" presenterar författaren huvuddragen i såväl den svenska läroplansmodellen som i ett antal alternativa undervisningsmodeller, nämligen montessoripedagogik, waldorfpedagogik, freinetpedagogik och aktivitetspedagogik - de fyra senare tänkta som inspirationskällor för vidareutveckling av den egna lärarrollen och skolan, med andra ord en utmaning. Boken riktar sig till studerande i pedagogik och inom lärarutbildningen. Den vänder sig till lärarlag ute på skolorna som har behov av att bredda och fördjupa sin undervisningsförmåga. Diskussions- och tillämpningsavsnitten gör boken lämplig som såväl kurslitteratur som studiematerial för gruppens egenutveckling - med eller utan närvaro av en handledare.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 179 kr
 Letar efter nypriser..