Att tolka och förstå statistik
ISBN9789140695482
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareSilje Bringsrud Fekjær
Publiceringsår2016-12-13
FörlagGleerups Utbildning
SpråkSvenska

Häftad • 2016-12-13

Att tolka och förstå statistik

av Silje Bringsrud Fekjær

  • ISBN: 9789140695482
  • Upplaga: 1
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2016-12-13
  • Förlag: Gleerups Utbildning
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Att tolka och förstå statistik

Boken Att tolka och förstå statistik släpptes år 2016 och är skriven av Silje Bringsrud Fekjær.

Den är skriven på svenska Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Köp den ny för 211 kr hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Statistik är ett viktigt redskap för alla som vill klara sina studier, förstå dagens samhälle eller sätta sig in i aktuell forskning. Att tolka och förstå statistik innehåller inga statistiska formler och ingen matematik. I stället beskriver författaren, med relevanta exempel från forskning och media, hur man kan tolka, förstå och värdera statistik på ett korrekt sätt. Att tolka och förstå statistik tar också upp de vanligaste fallgroparna, till exempel hur man kan resonera för att förstå om det föreligger ett faktiskt kausalt samband mellan två faktorer eller om sambandet är skenbart.I texten finns många exempel, både på korrekt bruk och missbruk av statistik.Syftet med boken är således inte att man ska lära sig att producera statistik, utan att man ska bli skicklig på att tolka, förstå och värdera statistik som andra producerat.Författare är Silje Bringsrud Fekjær, sociolog och professor, verksam vid Senter for profesjonsstudier i Oslo och Akershus. Fackgranskare är Joakim Thelander, universitetslektor i kriminologi vid Högskolan Kristianstad.Översättning: Hans Dalén.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Ny från 211 kr