Att spegla världen : läromedelsstudier i teori och praktik
ISBN9789144059204
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2011-01-13
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor360
SpråkSvenska

Häftad • 2011-01-13

Att spegla världen : läromedelsstudier i teori och praktik

 • ISBN: 9789144059204
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2011-01-13
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 360
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

458 kr

Ej tillgänglig

469 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -36% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Emil M
  295 kr

  Ny

Om Att spegla världen : läromedelsstudier i teori och praktik

Boken Att spegla världen : läromedelsstudier i teori och praktik släpptes år 2011.

Den består av 360 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Att spegla världen : läromedelsstudier i teori och praktik begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 163 kr (36%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Läromedel i vid bemärkelse, och läroböcker i synnerhet, är i många sammanhang närvarande och betydelsefulla för elever och lärare. Denna bok tar sin utgångspunkt i olika ämnesdiscipliner och består av tre delar som belyser olika aspekter av läromedel och läromedelsanalys. Den första delen handlar om läroboken som fenomen i samhället, historien och undervisningen. Här presenteras en forskningsöversikt och analys av hur pedagogiska texter designas. Författarna analyserar läroboken som både verkan av och orsak till hur samhället gestaltar sig. I den andra delen presenterar, tillämpar och diskuterar författarna olika metoder och redskap för att analysera läromedlens innehåll. Här presenteras exempel på hur läromedel kan analyseras med utgångspunkt i teorier om bl.a. genus, mångkulturalitet, språk, bild, det vidgade textbegreppet och ämnesdidaktik. I bokens tredje del behandlar författarna olika aspekter av lärobokens funktion i praktisk undervisning. Det handlar till exempel om texters svårighetsgrad, relationen mellan lärobok och arbetssätt samt elevers inflytande över undervisningen. Boken vänder sig i första hand till lärarstuderande och verksamma lärare inom alla skolformer och ämnen. För forskare med intresse för läromedelsforskning ger boken boken en bred och grundläggande introduktion till ämnet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 295 kr   Spara 36% mot nypris
 Letar efter nypriser..