Att sätta gränser : Med studieplan Reviderad utgåva
ISBN9789127078314
Upplaga3
FormatHäftad
FörfattareBengt Grandelius
Publiceringsår1999-10-08
FörlagNatur & Kultur
Antal sidor336
SpråkSvenska

Häftad • 1999-10-08

Att sätta gränser : Med studieplan Reviderad utgåva

av Bengt Grandelius

 • ISBN: 9789127078314
 • Upplaga: 3
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1999-10-08
 • Förlag: Natur & Kultur
 • Antal sidor: 336
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Tomas R
  119 kr

  Bra skick

Om Att sätta gränser : Med studieplan Reviderad utgåva

Boken Att sätta gränser : Med studieplan Reviderad utgåva släpptes år 1999 och är skriven av Bengt Grandelius.

Den består av 336 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur.

Köp Att sätta gränser : Med studieplan Reviderad utgåva begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 60 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Varför har vi vuxna så svårt att säga ifrån och sätta gränser? Att inte låta barn erfara tydliga gränser ger dem falska förespeglingar om att de alltid står oemotsagda och i centrum för alla andra vilket inte kan ge annat än grymma besvikelser framöver. Genom att sätta gränser talar vi om att vi ibland måste dela med oss, respektera andra, lära av och lyssna till andra, och att vi då och då tvingas avstå från en del av våra önskningar. Bengt Grandelius vill framhålla vikten av vuxenauktoritet. Det är viktigt att vi tror på oss själva och orkar vara de vuxna som våra barn behöver. En rad vardagliga konflikter mellan barn och vuxna beskrivs och en hel del handfasta råd förmedlas. Läsaren får också en bakomliggande förståelse för varför vuxenheten gått vilse . Vi gör det mycket svårt för oss om vi tror att det är möjligt att leva med våra barn - älska dem, respektera dem och uppmuntra deras initiativ- och skaparkraft - utan att ta hänsyn till oss själva som de erfarna personer vi faktiskt är. Vuxna vet en hel del som barn inte vet, men många föräldrar förnekar det i sin rädsla att kränka barnet. Ett sista kapitel berör hur man i relationer mellan vuxna - hemma, på föräldramöte, på jobbet etc - kan ha användning av det synsätt på gränssättning som författaren förmedlar. Att sätta gränser är en förmåga som utvecklats ur vad vi själva fått lära oss och erfara - som barn! I denna lätt reviderade utgåva har studieplan och register tillkommit. Bengt Grandelius är leg psykolog och privatkliniskt verksam. Han har en omfattande erfarenhet av socialt behandlingsarbete med barn och ungdomar; dels som familjeterapeut, dels som hand-ledare och utbildare inom barnomsorg, skola, socialtjänst och högskola. Tiotusentals föräldrar och yrkesverksamma inom skola och omsorg runt om i landet har hört hans föreläsningar och bidragit med synpunkter till denna bok.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 60 kr