Att Möta Flyktingbarn och Deras Familjer
ISBN9789144358116
FörfattareBirgitta Angel

Att Möta Flyktingbarn och Deras Familjer

av Birgitta Angel

 • ISBN: 9789144358116

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Tomas R
  109 kr

  Bra skick

 • Anna L
  124 kr

  Bra skick

Om Att Möta Flyktingbarn och Deras Familjer

Boken Att Möta Flyktingbarn och Deras Familjer är skriven av Birgitta Angel.

Köp Att Möta Flyktingbarn och Deras Familjer begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 50 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Miljontals människor i världen tvingas leva i landsflykt. De flesta av dem är barn. I Sverige får vi ta emot en liten del av alla dessa barn. Människor från många olika kulturer, med många olika språk och många olika livshistorier sprids över hela Sverige. Boken förmedlar grundläggande kunskaper om flyktingbarnens och deras familjers livsvillkor i hemlandet och i exil. Den tar upp innebörden och betydelsen av upplevda traumatiska händelser i form av förföljelse, förtryck, fängelse, krig och allvarliga personliga förluster. Såväl teoretiska som mer tillämpade infallsvinklar ges påbegreppet trauma och dess konsekvenser för barns och vuxnas hälsa. Boken beskriver och analyserar ocksåmötet mellan flyktingen och Sverige och den psykologiska process som därvid uppstår –flyktingkrisen. En avsevärd del av innehållet ägnas olika former av insatser och åtgärder riktade mot flyktingbarnen och deras familjer, såsom exempelvis sjuk- och hälsovård, psykosocialt arbete, psykoterapi i olika former, skolan och flyktingbarnen. Ett särskilt avsnitt behandlar speciella medicinska problem hos invandrare. I första hand vänder sig boken till personal inom vården och socialtjänsten, men säkerligen kan även andra som möter flyktingbarn inom t ex skola, barnomsorg och frivilligorganisationer dra nytta av den.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 50 kr