Att förstå religion : metoder för teologisk forskning
ISBN9789144603513
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2005-11-29
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor342
SpråkSvenska

Häftad • 2005-11-29

Att förstå religion : metoder för teologisk forskning

 • ISBN: 9789144603513
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2005-11-29
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 342
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare -48% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Nikki B
  209 kr

  Bra skick

 • Maja B
  259 kr

  Ny

Om Att förstå religion : metoder för teologisk forskning

Boken Att förstå religion : metoder för teologisk forskning släpptes år 2005.

Den består av 342 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Att förstå religion : metoder för teologisk forskning begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 193 kr (48%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Vad kännetecknar god teologisk forskning och vetenskaplig verksamhet? Vilka metoder kan användas för att beskriva och förklara religiösa fenomen? Vad innebär det att tolka och förstå religiösa texter? Vilka krav ställs på kritisk religionsvetenskap och konstruktiv teologi?Dessa frågor behandlas i denna bok om metoder för ett religionsvetenskapligt studium. Den ger en introduktion till hur forskning kan bedrivas inom samtliga teologiska discipliner.En av bokens teser är att universitetsteologi är detsamma som religionsvetenskap. En annan är att god teologi utmärks av en argumentation som är intersubjektivt prövbar.Boken vänder sig till alla som är intresserade av att studera religion och religiösa fenomen. Den är ett utmärkt redskap för studenter som skriver uppsats inom skilda teologiska och religionsvetenskapliga ämnen.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 209 kr   Spara 48% mot nypris
Ny från 402 kr