Att förstå internationella konflikter
ISBN9780273737759
Upplaga1
FormatHäftad (Paperback)
FörfattareJoseph S Nye Jr, David E Welch, Fredrik Bynander
Publiceringsår2011-04-21
FörlagPrentice Hall
Antal sidor376
SpråkSvenska

Häftad (Paperback) • 2011-04-21

Att förstå internationella konflikter

av Joseph S Nye Jr, David E Welch och Fredrik Bynander

 • ISBN: 9780273737759
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad (Paperback)
 • Publiceringsår: 2011-04-21
 • Förlag: Prentice Hall
 • Antal sidor: 376
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -79% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Azer S
  209 kr

  Bra skick

Om Att förstå internationella konflikter

Boken Att förstå internationella konflikter släpptes år 2011 och är skriven av Joseph S Nye Jr, David E Welch och Fredrik Bynander.

Den består av 376 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Prentice Hall.

Köp Att förstå internationella konflikter begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 579 kr (79%) mot att köpa den ny hos Akademibokhandeln.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Nyes introduktion till internationell politik är ett mästarprov som har utvecklats i sina engelska utgåvor under två decennier. Nu kommer en bearbetad svensk utgåva som upprätthåller Nyes pedagogiska och intellektuella klarhet, samtidigt som den anpassats till en svensk syn på historiska skeenden och politiska sammanhang. Dess största styrka ligger i den genomträngande historiska belysningen av de tankemönster som dominerar internationell politik. Att förstå internationella konflikter ger en teoretiskt elegant och analytiskt avancerad bild av hur världspolitiken kan betraktas, samtidigt är den på ett grundläggande plan en uppsättning “optiska linser” för att förstå samtiden och de globala och regionala samband som styr verkligheten vi lever i. Boken förklarar inlevelsefullt de beroenden som sätter avtryck på politiken på nationell och lokal nivå med auktoriteten hos den som också har styrt begreppsutvecklingen på området och skjutit forskningsfronten framåt. Nye/Welch/Bynander ger läsaren ytterligare en central dimension av internationella relationer. Som före detta hög tjänsteman i två presidenters utrikesförvaltningar kan Nye sätta ord på utrikespolitiken som dess praktiker uppfattar den. De faktiska dilemman som möter ledare när de utvecklar en politik för att bevara en spänd fred eller skydda det egna landets ekonomiska utveckling, tycks ha ibland ha ganska lite med statsvetenskapliga modellers verklighet att skaffa. Författarna befolkar världspolitikens spännande händelseförlopp med människor av kött och blod. Att förstå internationella konflikter innehåller bland annat: • Utförliga analyser av konflikter med hjälp av historia, teori och praktik. • Beskriver de olika tankeskolorna inom internationell politik och förmedlar förståelse för de tankemönster och logiska konstruktioner som bär respektive teoretisk förklaringsmodell. • Svenska paralleller till historiska skeden. • Vietnamkriget ur ett svenskt perspektiv. Table of Contents: Förord till den svenska upplagan 1 Finns det en beständig konfliktlogik i världspolitiken? 2 Att förklara konflikter och samarbete: användbara verktyg och metoder 3 Från westfaliska freden till första världskriget 4 Den kollektiva säkerhetens misslyckande och andra världskriget 5 Det kalla kriget 6 Konflikt och samarbete efter det kalla kriget 7 Globalisering och interdependens 8 Informationsrevolutionen och transnationella aktörer 9 Vad kan vi förvänta oss i framtiden?

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 150 kr   Spara 79% mot nypris
Ny från 729 kr