Att finna balanser : en bok om undervisningsyrket
ISBN9789144056081
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareLars-Åke Kernell
Publiceringsår2010-01-29
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor280
SpråkSvenska

Häftad • 2010-01-29

Att finna balanser : en bok om undervisningsyrket

av Lars-Åke Kernell

 • ISBN: 9789144056081
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2010-01-29
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 280
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 5 säljare -60% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Henrik O
  159 kr

  Bra skick

 • Helena L
  179 kr

  Ny

 • Henrik O
  179 kr

  Bra skick

 • Margit B
  199 kr

  Bra skick

 • Niclas B
  189 kr

  Bra skick

Om Att finna balanser : en bok om undervisningsyrket

Boken Att finna balanser : en bok om undervisningsyrket släpptes år 2010 och är skriven av Lars-Åke Kernell.

Den består av 280 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Att finna balanser : en bok om undervisningsyrket begagnad från en av 5 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 240 kr (60%) mot att köpa den ny hos Akademibokhandeln.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Undervisningsarbetet är intensivt, uppslukande och sammansatt. Yrkesmiljön kännetecknas av täta relationer och höga förväntningar. Det är både en tjusning och en utmaning att krav och möjligheter är nästan obegränsade. Just därför behöver denna fascinerande komplexitet struktureras. Men i pedagogiskt arbete fungerar inte manualer! Vanligare är frågan om att göra ”rätt avvägningar” än att göra ”rätt”. – Att finna balanser bland alla dilemman! I en sådan brokig verksamhet blir principerna för undervisning viktiga. Därmed finns det också en poäng i att beskriva undervisning generellt.Författaren beskriver hur omgivningens förväntningar påverkar arbetet och han ger en sammanställning av hur goda lärare skulle kunna recenseras. Han hjälper lärare att finna sin yrkesidentitet och beskriver de ofta subtila, men betydelsefulla förändringar som sker i yrket över decennierna. Likaså uppmärksammas det utvecklande mötet mellan mer och mindre erfarna lärare och avslutningsvis får läsaren goda råd för effektivitet, trivsel och hållbarhet i yrket.Genomgående förtydligar författaren sina tankar med konkreta exempel. I ena stunden knyts resonemangen till arbetet med förskolebarn, i nästa sker kopplingen till grundskola eller vuxenundervisning. Läsaren får alltså teorin illustrerad med praktiska beskrivningar och praktiken beskriven med teoretiska framställningar.Boken vänder sig till alla som ägnar sig åt undervisning. Men även politiker, tjänstemän, journalister och debattörer som bättre vill förstå villkor och förutsättningar för barnomsorg och utbildning kan ha glädje av boken, liksom universitets- och högskolelärare som deltar i lärarutbildningens olika inriktningar.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr   Spara 60% mot nypris
Ny från 399 kr