Att bli respektabel : konstruktioner av klass och kön
ISBN9789171731135
FormatHäftad
FörfattareBeverley Skeggs
Publiceringsår2000
FörlagBokförlaget Daidalos
Antal sidor310
SpråkSvenska

Häftad • 2000

Att bli respektabel : konstruktioner av klass och kön

av Beverley Skeggs

 • ISBN: 9789171731135
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2000
 • Förlag: Bokförlaget Daidalos
 • Antal sidor: 310
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Per K
  109 kr

  Bra skick

 • Nathalie W
  139 kr

  Bra skick

 • Anna F
  159 kr

  Ny

 • Amanda J
  249 kr

  Ny

Om Att bli respektabel : konstruktioner av klass och kön

Boken Att bli respektabel : konstruktioner av klass och kön släpptes år 2000 och är skriven av Beverley Skeggs.

Den består av 310 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Bokförlaget Daidalos.

Köp Att bli respektabel : konstruktioner av klass och kön begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 109 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Respektabilitet är ett av de mest genomgripande tecknen på klasstillhörighet. Respektabiliteten präglar vårt sätt att tala, vem vi talar med, hur vi klassificerar andra, vad vi studerar och hur vi vet vilka vi är (eller inte är). De som bryr sig om respektabilitet är oftast de som inte anses vara respektabla. Arbetarklassen har genom historien ständigt beskrivits som farlig, förorenande, hotande, revolutionär, patologisk och respektlös. Kort sagt: Icke respektabel . I den uppmärksammade studien "Att bli respektabel" sätter Beverley Skeggs in teoretiska debatter i ett konkret sammanhang. Boken grundar sig på forskning som bedrivits under sammanlagt tolv år, varav tre år helt har ägnats åt deltagande observation på fältet. Skeggs har studerat 83 vita arbetarklasskvinnor i nordvästra England. Hon har följt deras banor genom arbetsmarknad, utbildning och familj. "Att bli respektabel" kan beskrivas som en modernistisk etnografi, vilken koncentrerar sig på hur subjektiviteter konstrueras på en rad olika platser och genom tiden och därigenom möjliggör långtidsanalyser av förflyttningar, investeringar och positioner. Den hör hemma i den brittiska kulturforskningstraditionen i det avseendet att teoretiska, metodologiska och politiska frågor bearbetas genom empirisk förståelse och de historiska arv som genomsyrar samtida föreställningar uppmärksammas noggrant. Boken stödjer sig på en rad kulturteoretiker, bland dem Pierre Bourdieu, och feministiska teoretiker som får kugga i kvinnorna erfarenheter av att leva i olika sociala positioner och kulturella föreställningar. Även om "Att bli respektabel" bygger på en specifik grupp kvinnors försök att hitta framkomliga vägar i klass, kön, sexualitet, femininitet, omvårdnad och feminism, så är bokens inriktning allmännare än så. Den ifrågasätter de teoretiska ramar feminister, kulturteoretiker och sociologer har skapat för att förstå hur kvinnor lever och producerar sig själva genom sociala och kulturella relationer. Genom att använda respektabilitet som ett analysredskap vill Skeggs återinföra klass i feminist- och kulturteori, eftersom klass som begrepp och arbetarklasskvinnor som grupp i det närmaste har försvunnit från feminismens och kulturteorins dagordning. Som "Att bli respektabel" visar uppkommer dock kategorin »kvinna» alltid genom processer som innefattar klass, och klassindelning ger synnerligen påtagliga effekter på det dagliga livet. Bevereley Skeggs är sociolog och verksam vid universitetet i Lancaster.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 109 kr