Att bli polis : Från utbildningens förväntningar till gatans norm
ISBN9789139018698
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareOtto Petersson
Publiceringsår2015-10-09
FörlagNorstedts Juridik
Antal sidor456
SpråkSvenska

Häftad • 2015-10-09

Att bli polis : Från utbildningens förväntningar till gatans norm

av Otto Petersson

 • ISBN: 9789139018698
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2015-10-09
 • Förlag: Norstedts Juridik
 • Antal sidor: 456
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -41% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sofia G
  409 kr

  Ny

Om Att bli polis : Från utbildningens förväntningar till gatans norm

Boken Att bli polis : Från utbildningens förväntningar till gatans norm släpptes år 2015 och är skriven av Otto Petersson.

Den består av 456 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Norstedts Juridik.

Köp Att bli polis : Från utbildningens förväntningar till gatans norm begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 279 kr (41%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I Att bli polis följer författaren polisstudenter från utbildningens föreläsningssalar och självskyddshallar till utsättningsrum och radiobilars baksäten. Siktet har varit inställt på polisrollen, hur denna utvecklas från utbildningens start och under de första åren som polis. Framställningen ger en initierad bild av hur denna resa kan se ut.Boken lyfter fram centrala konfliktytor i polisarbetet. Ett exempel är avvägningen mellan rättssäkerhet och polisiär effektivitet. Ett annat exempel är när lagens krav på behov och proportion ställs mot polisers vilja att värna yrkesrollens auktoritet. Ålder och kön, men också tjänstens inriktning och placering har detta någon betydelse för hur stora friheter man som polis läser in i sitt uppdrag? Och kan man utifrån fallet polisen dra slutsatser om vad som styr tjänstemannagrupper med stort handlingsutrymme, t.ex. lärare, arbetsförmedlare och vårdpersonal? Detta är exempel på frågor som tas upp och besvaras i denna bok.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 409 kr   Spara 41% mot nypris
Ny 688 kr