Arvsdygden : Biologisk Utveckling Och Mänsklig Gemenskap
ISBN9789127094048
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareNils Uddenberg
Publiceringsår2003-01-29
FörlagNatur & Kultur
Antal sidor384
SpråkSvenska

Häftad • 2003-01-29

Arvsdygden : Biologisk Utveckling Och Mänsklig Gemenskap

av Nils Uddenberg

  • ISBN: 9789127094048
  • Upplaga: 2
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2003-01-29
  • Förlag: Natur & Kultur
  • Antal sidor: 384
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Arvsdygden : Biologisk Utveckling Och Mänsklig Gemenskap

Boken Arvsdygden : Biologisk Utveckling Och Mänsklig Gemenskap släpptes år 2003 och är skriven av Nils Uddenberg.

Den består av 384 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur.

Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Det här är en bok om vad den moderna biologin har att säga om kulturvarelsen människan. Med många idéhistoriska utblickar ger Nils Uddenberg en gedigen introduktion till evolutionslärans senaste vetenskapliga utveckling. I en ständig dialog med ett samhällsfilosofiskt kulturarv växer ett nyanserat budskap fram: det som vi ärvt från våra apliknande förfäder är inte enbart våra kroppar och våra "djuriska lustar", utan även förutsättningarna för att leva tillsammans och ta hänsyn till varandra. Vårt medvetande, liksom vårt sätt att tänka och känna, har formats av den flockgemenskap där människan utvecklades. Även det som kallats människans särtecken - språket, för-nuftet, moralen och socialiteten - är ett arv från våra ludna släktingar. Ett biologiskt perspektiv är i dag på stark frammarsch på flera områden och har lett till heta debatter om människosyn och vetenskap. Inte minst sociobiologin har ofta mötts av våldsamma protester och anklagelser för att förneka möjligheterna till social förändring. I ljuset av den nya evolutionsbiologiska kunskapen om "arvsdygden" diskuterar Uddenberg i en avslutande del jämställdheten mellan könen, den biologiska bakgrunden till våld och aggressivitet och vad en modern syn på arv och miljö innebär för våra möjligheter att skapa ett rättfärdigt samhälle.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Inga priser hittades på denna bok