Årsredovisning i koncerner
ISBN9789144080802
Upplaga6
FormatHäftad
FörfattareRune Lönnqvist
Publiceringsår2012-08-03
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor402
SpråkSvenska

Häftad • 2012-08-03

Årsredovisning i koncerner

av Rune Lönnqvist

 • ISBN: 9789144080802
 • Upplaga: 6
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2012-08-03
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 402
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Kristoffer N
  259 kr

  Bra skick

 • Mattias W
  279 kr

  Bra skick

Om Årsredovisning i koncerner

Boken Årsredovisning i koncerner släpptes år 2012 och är skriven av Rune Lönnqvist.

Den består av 402 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Årsredovisning i koncerner begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 259 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I takt med att företag bolagiseras, sammanslås och fusionerar, kommer allt mer av den ekonomiska informationen från näringslivet i form av koncernrapporter. Aktieägare, anställda och andra intressenter behöver därför kunna läsa och analysera årsredovisningar från koncerner.Boken ger en översikt kring koncernbegreppet och principerna för koncernredovisning samt mer fördjupade studier av speciella problemområden. De metoder för koncernredovisning som behandlas är förvärvsmetoden med exempel från normala företagsförvärv samt kapitalandels- och klyvningsmetoden med exempel från intresseföretag. Boken innehåller drygt 60 övningar med fullständiga lösningar.Alla texter och övningar är anpassade till aktuella standards från IASB (2011) samt aktuella bestämmelser i årsredovisningslagen och aktiebolagslagen.Sjätte upplagan är anpassad till de nya reglerna i IFRS 10, 11 och 12 och i ett nyskrivet kapitel beskrivs svårigheterna vid räkenskapsanalys av moderbolag och dotterbolag. Vidare behandlas speciella problem vid räkenskapsanalys av koncernredovisningen. Boken är avsedd att användas vid ekonomikurser på högskolenivå och förutsätter grundläggande kunskap om redovisning i aktiebolag.Samarbete med Visma SpcsVet du att Studentlitteratur samarbetar med Visma Spcs? Detta innebär att studenter som använder Årsredovisning i koncerner får gratis tillgång till följande marknadsledande ekonomiprogram. På så sätt kan du på egen hand använda dina kunskaper i praktiken. Till denna bok rekommenderar vi dig att använda följande program:Visma AdministrationVisma Avendo eEkonomiVisma BokslutVisma KoncernHämta programmen här. Dessa program fungerar för Windows. Visma Avendo eEkonomi passar både PC och Mac. Din utbildningskod för Visma Avendo eEkonomi är hjsc2.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 259 kr