Arbetsorganisation i praktiken : en kritisk introduktion till arbetsorganisationsteori
ISBN9789186203092
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareP-O Börnfelt
Publiceringsår2009-04-15
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor156
SpråkSvenska

Häftad • 2009-04-15

Arbetsorganisation i praktiken : en kritisk introduktion till arbetsorganisationsteori

av P-O Börnfelt

 • ISBN: 9789186203092
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-04-15
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 156
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 6 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Andrea T
  159 kr

  Ny

 • Rebecka H
  159 kr

  Bra skick

 • Theresa C
  159 kr

  Väl använd

 • Sanna D
  199 kr

  Bra skick

 • Anna G
  209 kr

  Ny

 • Anna J
  209 kr

  Bra skick

Om Arbetsorganisation i praktiken : en kritisk introduktion till arbetsorganisationsteori

Boken Arbetsorganisation i praktiken : en kritisk introduktion till arbetsorganisationsteori släpptes år 2009 och är skriven av P-O Börnfelt.

Den består av 156 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Arbetsorganisation i praktiken : en kritisk introduktion till arbetsorganisationsteori begagnad från en av 6 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Arbetsorganisation i praktiken behandlar olika modeller för att organisera arbete samt dess praktiska konsekvenser för både anställda och organisation. Författaren anlägger ett kritiskt perspektiv på hur styrning och kontroll av anställda sker i olika arbetsorganisationsmodeller samt dess konsekvenser för effektivitet, innovation, arbetsmiljö, anställdas lärande och utveckling. Några av de organisationsmodeller som behandlas är taylorismen, fordismen, byråkratin, socioteknik, processorganisering - framför allt lean production, lärande organisation, knowledge management, projektorganisering, nätverksorganisation, öppen innovation, professionell organisation och new public management. Arbetsorganisationsmodellerna beskrivs utifrån olika principer för arbetsfördelning samt samordning och styrning av arbete. En del arbetsorganisationsmodeller har medfört negativa konsekvenser för arbetsmiljö, effektivitet och innovationsförmåga. Hur kan hållbara organisationer skapas? Detta diskuteras i slutkapitlet. Boken är tänkt att användas som kursbok på grundnivå inom universitet och högskolor. Den kan användas som kursbok inom ämnen såsom arbetsvetenskap, sociologi, organisationspsykologi, pedagogik och företagsekonomi. Den kan med fördel även läsas av fackligt aktiva och chefer. Denna omarbetade upplaga har utvecklats med nya textavsnitt, ett nytt kapitel samt uppdaterats med ny forskning.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr
 Letar efter nypriser..