Användarcentrerad systemdesign : en process med fokus på användare och användbarhet
ISBN9789144020297
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareJan Gulliksen, Bengt Göransson
Publiceringsår2002-05-27
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor332
SpråkSvenska

Häftad • 2002-05-27

Användarcentrerad systemdesign : en process med fokus på användare och användbarhet

av Jan Gulliksen och Bengt Göransson

 • ISBN: 9789144020297
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2002-05-27
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 332
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Emelie P
  170 kr

  Bra skick

 • Carina S
  209 kr

  Ny

 • Nick H
  285 kr

  Ny

 • Nick H
  388 kr

  Ny

Om Användarcentrerad systemdesign : en process med fokus på användare och användbarhet

Boken Användarcentrerad systemdesign : en process med fokus på användare och användbarhet släpptes år 2002 och är skriven av Jan Gulliksen och Bengt Göransson.

Den består av 332 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Användarcentrerad systemdesign : en process med fokus på användare och användbarhet begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 170 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Användare behöver IT-stöd som är väl lämpade, effektiva och verksamhetsanpassade. Användbarhet som kvalitet är en framgångsfaktor och detta är något som i allt större utsträckning uppmärksammats av företag, vilka börjar hyra in expertis för att specifikt fokusera på användbarheten. Trots detta är användbarhetsmognaden hos företag och organisationer besvärande låg och kompetensbehovet påtagligt.Denna bok ger god insikt i vad ett användbart IT-system är och beskriver hur man praktiskt kan bedriva utvecklingsarbetet på ett användarcentrerat sätt. Fokus ligger på den användarcentrerade utvecklingsprocessen. Författarna presenterar ett antal nyckelprinciper som är grunden för all användarcentrerad systemdesign. Ämnen som behandlas är bl.a.: användbarhetsbegreppet, användarcentrerad systemdesign som en process, iterativ utveckling, användar- och uppgiftsanalys, deltagande design, prototyper, utvärderingsmetoder, användbarhet i kommersiella systemutvecklingsprocesser, standarder för användarcentrerad design, råd för användarmedverkan, rollen som användbarhetsdesigner, organisation av användbarhetsarbete, tvärdisciplinär samverkan, användbarhetsmål/krav och integrerad design.Boken riktar sig till alla intressenter i ett systemutvecklingsprojekt. Såväl beställare av IT-system som systemutvecklande organisationer bör ha nytta av boken. Den riktar sig också till studenter som vill ha djupare kunskap och mer praktisk vägledning i hur man kan bedriva användarcentrerad systemdesign.Boken har en egen webbplats: www.studentlitteratur.se/acsd

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 170 kr